Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απολύει ασύδοτα ο Βασιλειάδης

Εκατόν είκοσι εργαζόμενους έδιωξε από το εργοστάσιό του στη Θήβα, με τις "πλάτες" της Επιθεώρησης Εργασίας!

Εκατόν είκοσι εργαζόμενοι απολύθηκαν προχτές από το εργοστάσιο της Θήβας της πλεκτοβιομηχανίας "Βασιλειάδης".Είναι η ίδια επιχείρηση που πριν λίγο καιρό έκανε δεκάδες απολύσεις, κατά παράβαση του νόμου, και από το εργοστάσιο της Αθήνας, μεταξύ των οποίων και μιας εγκύου! Να σημειωθεί ότι ο επιχειρηματίας - αποβλέποντας προφανώς σε κάποιου είδους επιχορήγηση ή επιδότηση - δήλωσε στην Επιθεώρηση Εργασίας ότι κλείνει την επιχείρηση και απολύει και τους 160 εργαζόμενους, στην πραγματικότητα όμως οι 40 απ' αυτούς μεταφέρονται στην άλλη του επιχείρηση την "Τεξτίλια".

Από την πλευρά της η Επιθεώρηση Εργασίας Θήβας απ' ό,τι φαίνεται αρκείται στα στοιχεία που ο εργοδότης τής γνωστοποίησε και δηλώνει ότι οι απολύσεις είναι νόμιμες, επικαλούμενη μάλιστα και το αποστομωτικό επιχείρημα ότι ο εργοδότης δεν οφείλει δεδουλευμένα! "Ναι μεν, αλλά..." είναι η στάση που κρατά το Εργατικό Κέντρο Θήβας, ο πρόεδρος του οποίου δηλώνει ότι θέλει να βοηθήσει, αλλά... δεν μπορεί να βρει τους εργαζόμενους!

Ο εργοδότης με τη σειρά του αρνήθηκε ακόμα και να εμφανιστεί στην τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, που είχε προγραμματιστεί για χτες, αλλά τελικά αναβλήθηκε για την ερχόμενη Τρίτη.

Ρίχνοντας μια "ματιά" στην ιστορία της επιχείρησης γίνεται κατανοητό ότι η κυβερνητική πολιτική που οδήγησε δεκάδες επιχειρήσεις του κλάδου στην ιδιωτικοποίηση μόνο καταστροφική μπορεί να χαρακτηριστεί. Ο Βασιλειάδης αγόρασε την επιχείρηση - πρώην "Μιχαηλίδης" που απασχολούσε περίπου 1.000 εργαζόμενους - αφού αυτή εξυγιάνθηκε με χρήματα του ελληνικού λαού από τον ΟΑΕ. Λίγα χρόνια μετά της βάζει λουκέτο. Χάνεται έτσι μια ακόμα από τις επιχειρήσεις που χαρίστηκαν στους ιδιώτες μέσω του ΟΑΕ, μετά τη ΒΕΛΚΑ και την Π - Π Καρπενησίου. Συνολικά, ο κλάδος μετράει χάρη σ' αυτή την πολιτική και 11.500 χαμένες θέσεις εργασίας!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ