Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πολύτιμοι λίθοι και ανήθικες σχέσεις

Μην έχετε καμιά ποιοτική κινηματογραφική απαίτηση, απόψε. Υπάρχουν κάποιες ταινίες που βλέπονται με ενδιαφέρον και τίποτε περισσότερο.

Από τον ΑΝΤΕΝΝΑ στη 01.00 "Κυνηγώντας το κόκκινο διαμάντι" του Τζιν Κουιντάνο. Πρόκειται για μια ασυνάρτητη κωμωδία που την παρακολουθεί κανείς ευχάριστα. Και η απίθανη υπόθεση πηγαίνει μακριά τη... βαλίτσα. Μετά την Αλωση της Κωνσταντινούπολης, αμύθητοι θησαυροί μεταφέρθηκαν στη Ρώμη. Ομως ανάμεσά τους δε βρέθηκε η "βυζαντινή φλόγα", ένα τεράστιο πορφυρό ρουμπίνι 90 καρατιών. Η πολύτιμη πέτρα έγινε αντικείμενο παράνομων συναλλαγών, ώσπου, εκατοντάδες χρόνια αργότερα έφτασε στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, ανώνυμα. Από εκείνη τη στιγμή αρχίζει η σύγχρονη περιπέτεια του πορφυρού λίθου, που ενώ κατευθύνεται προς τους Τούρκους ηγέτες - γιατί άραγε; - το κλέβουν οι Αρμένιοι και κάποια στιγμή το ρουμπίνι θα βρεθεί στα χέρια του γνωστού διαρρήκτη Κάρντιναλ και του συνεργάτη του Μπρούνο. Και φυσικά θα αρχίσει το κυνηγητό. Πίσω από τους δυο "χρυσοδάκτυλους", τρέχουν και δε φτάνουν οι Μυστικές Οργανώσεις όλου του κόσμου... Με τον Κρίστοφερ Λαμπέρ.

Από την ΕΤ-3 στις 21.00 "Ρεβάνς" του Νίκου Βεργίτση. Η ταινία αφηγείται την κρίση που περνάει ένας άνδρας τριάντα χρόνων, μια κρίση που είναι όψιμη, αλλά και πρόωρη ταυτόχρονα. Διότι συνήθως οι "κρίσεις" έρχονται κατά τη διάρκεια της εφηβείας ή μετά τα 45. Ο σκηνοθέτης έτσι αποφάσισε και έβαλε τον πρωταγωνιστή του να ξεκόβει με το οικογενειακό περιβάλλον, με το κοινωνικό, αλλά και πολιτικό του παρελθόν, για να ζήσει... "ελεύθερος" μια περίεργη σχέση, για να συμμετάσχει σ' ένα ερωτικό τρίγωνο. Μια ταινία με καλές ερμηνείες, με χιούμορ, με ζωντάνια αλλά μακριά από κάθε ηθική έννοια. Τουλάχιστον κατά τη γνώμη μας. Και φυσικά δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι πάντα στη ζωή, το αντίθετο θα λέγαμε, νικά η ηθική. Ομως, είναι άλλο πράγμα να καταγράφεις ανήθικες πράξεις και άλλο να παίρνεις θέση και να τις ωραιοποιείς. Με τους Αντώνη Καφετζόπουλο και Γιώτα Φέστα.

Από το MEGA στις 00.30 "Η νύχτα της μεγάλης καταδίωξης" του Μαρκ Λέστερ. Ενας οδηγός ταξί παθαίνει την "πλάκα" της ζωής του, νομίζει ότι ξαφνικά η τύχη του χαμογέλασε όταν βρίσκει στο πίσω κάθισμα μια βαλίτσα που κάποιος πελάτης ξέχασε στο ταξί του. Ομως, ο άτυχος άνδρας που ξέχασε την περιουσία του είναι κάποιος που προσπαθεί να ξεφύγει από τη Μαφία. Μια ευχάριστη περιπέτεια και τίποτε περισσότερο. Με τον Σκοτ Γκλεν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ