Κυριακή 20 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ
Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι τη νίκη

Σήμερα στο συγκρότημα της Γκράβας η δεύτερη πανελλαδική συνάντηση εκπροσώπων Συντονιστικών Αγώνα

"Εμείς θα είμαστε οι νικητές!". Με αυτή την ξεκάθαρη δήλωση, ότι ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι τη νίκη, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας έχει καλέσει για σήμερα τη δεύτερη πανελλαδική συνάντηση Συντονιστικών Αγώνα Σχολείων από διάφορες πόλεις της χώρας, που γίνεται στο 40ό Ενιαίο Λύκειο στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας. Στη σημερινή συνάντηση οι μαθητές θα αποφασίσουν όλοι μαζί πώς θα συνεχίσουν τον αγώνα τους συντονισμένα και πανελλαδικά και συμμετοχή σε αυτή έχουν δηλώσει εκπρόσωποι των Συντονιστικών Αγώνα πόλεων από κάθε γωνιά της χώρας. Οι μαθητές έχουν ήδη δηλώσει ότι ο αγώνας συνεχίζεται και μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, προσηλωμένος στο στόχο της ανατροπής της "μεταρρύθμισης".

Μέχρι την Παρασκευή, εκτός από τα Συντονιστικά Αθήνας και Πειραιά,είχαν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των Συντονιστικών από Θεσσαλονίκη,Ηράκλειο,Λάρισα,Λαμία,Χαλκίδα,Αμφισσα,Ιστιαία,Κέρκυρα,Αγρίνιο,Μεσολόγγι,Σέρρες,Νάουσα,Κατερίνη,Κόρινθο,Καλαμάτα,Μεσσήνη,Αμαλιάδα,Ζάκυνθο,Βόλο,Τρίκαλα,Μυτιλήνη,Χίο,Αγ. Νικόλαο Κρήτης,εκπρόσωποι από σχολεία της Πάτρας και των Ιωαννίνων,ενώ απόφαση για συμμετοχή έχουν πάρει επίσης τα Συντονιστικά από Αλεξανδρούπολη,Κομοτηνή,Ξάνθη,Κοζάνη,Γιαννιτσά,Εδεσσα,Κιλκίς,Καβάλα,Καρδίτσα,Αρτα,Ηγουμενίτσα,Ικαρία και Σύρο.

Οι μαθητές δηλώνουν πως συνεχίζουν τον αγώνα για ανατροπή της "μεταρρύθμισης" και για καθιέρωση ενιαίου 12χρονου δημόσιου και δωρεάν σχολείου για όλους, μέσα στους δρόμους του αγώνα. Το διεκδικητικό τους πλαίσιο, όπως διαμορφώθηκε στην προηγούμενη Πανελλαδική Συνάντησή τους, συνοψίζεται στα εξής:

Απαιτούν: Ενα σχολείο σύγχρονο, δημόσιο και δωρεάν για όλους, που θα αναπτύσσει την κριτική σκέψη, θα δίνει σύγχρονες γνώσεις και εφόδια για όλους. ΟΧΙ στο Λύκειο - εξεταστικό κέντρο για τα ΑΕΙ - ΤΕΙ. Να καταργηθούν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις του Αρσένη στη Β και Γ Λυκείου, αποσύνδεση του Λυκείου από το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ. ΟΧΙ στην κατάργηση των μετεξεταστέων. Ολα τα βιβλία δωρεάν (τα ξενόγλωσσα και της ειδικότητας). Μαζικούς διορισμούς από την επετηρίδα. ΟΧΙ στην ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων, οι μαθητικές εκλογές να γίνονται ενιαία.

Διεκδικούν: Μόρφωση για όλους τους μαθητές δίχως διακρίσεις, βιβλία και προγράμματα σύγχρονα, κατανοητά, δίχως ανούσιες λεπτομέρειες, που να βοηθούν στην απόκτηση κριτικής σκέψης για τον κόσμο και τη ζωή. Σχολείο που να ολοκληρώνει τη μόρφωσή τους, χωρίς φροντιστήρια ή άλλη εξωσχολική βοήθεια. Κατάργηση των ΙΕΚ και δημιουργία συστήματος επαγγελματικής εκπαίδευσης μέσα στη δημόσια δωρεάν παιδεία. 15% του προϋπολογισμού για την παιδεία. ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ - ΤΕΙ.

  • "Μπλόκο" στην οδό Παναγή Τσαλδάρη προγραμματίζουν να στήσουν αύριο, Δευτέρα, οι μαθητές των σχολείων του Περιστερίου στο πλαίσιο των τοπικών κινητοποιήσεων που αποφάσισαν τα Συντονιστικά Αγώνα της Αθήνας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ