Κυριακή 20 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εργαζόμενοι απέκλεισαν τον "Γαληνό"

Ενταση επικράτησε χτες στο σούπερ μάρκετ "Γαληνός" (πρώην "Καταναλωτής" στους Αμπελοκήπους, όπου νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκαν οι εργαζόμενοι της αλυσίδας "Καταναλωτής" και απέκλεισαν την είσοδό του, διεκδικώντας από τον επιχειρηματία Γαληνό την επαναπρόσληψή τους.

Να σημειωθεί ότι τα σούπερ μάρκετ "Καταναλωτής" τον περασμένο Σεπτέμβρη έκλεισαν αιφνιδιαστικά και σε χρόνο ρεκόρ κάποια από τα καταστήματα πωλήθηκαν στον Γαληνό. Στους υπαλλήλους δεν κοινοποιήθηκαν οι απολύσεις, ενώ δεν τους έχουν καταβληθεί ακόμα δεδουλευμένα του Σεπτέμβρη.

Επισήμως, βρίσκονται σε διαθεσιμότητα - την οποία επίσης δεν έχουν πληρωθεί - αλλά δεν υπάρχει περίπτωση επαναπρόσληψής τους από τον "Καταναλωτή" αφού, ουσιαστικά, η αλυσίδα δε λειτουργεί πλέον. Εδώ και καιρό, οι εργαζόμενοι διεκδικούν τις θέσεις εργασίας τους από τον Γαληνό, ο οποίος όμως αρνείται κάθε υποχρέωσή του.

Χτες, οι εργαζόμενοι αντιμετωπίστηκαν και πάλι με απειλές και εκβιασμούς από τους υπεύθυνους του καταστήματος των Αμπελοκήπων, ωστόσο παρέμειναν και συνέχισαν τον αποκλεισμό έως το μεσημέρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ