Παρασκευή 25 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡ. ΚΟΛΟΖΩΦ
Να ασχοληθούμε με την ουσία του κυπριακού προβλήματος

Σε δήλωσή του, αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ο Ορέστης Κολοζώφ,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώνει τα παρακάτω:

"Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης για ενιαίο αμυντικό χώρο και το αμυντικό δόγμα που ενσωματώνει την Κύπρο στο αμυντικό σύστημα της Ελλάδας, έβλαψε σε διεθνές επίπεδο την εικόνα μιας Κυπριακής Δημοκρατίας ανεξάρτητου κράτους - μέλους του ΟΗΕ και αποδυνάμωσε τη διεθνή της θέση. Ακόμα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως η απόφαση εγκατάστασης των πυραύλων "S - 300" πάρθηκε με καθαρά προεκλογικά κριτήρια και τελικά οδήγησε σε αδιέξοδο, αφού, όπως αποδείχτηκε, η εξαγγελία για την εγκατάστασή τους δεν αποσκοπούσε στην ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας του νησιού, αλλά ήταν προϊόν εκλογικής σκοπιμότητας.

Η όποια προσπάθεια για την αναζήτηση δίκαιης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού θα πρέπει να στηριχτεί στο σύνολο των αποφάσεων του ΟΗΕ και στις συμφωνίες κορυφής. Η όποια διαπραγμάτευση θα πρέπει να ασχοληθεί με την ουσία του κυπριακού προβλήματος και όχι με επιμέρους πλευρές, που είναι αποσπασματικές και ασύνδετες με την ουσία του Κυπριακού και μπορεί να οδηγήσουν στη διαιώνιση της διχοτόμησης του νησιού".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ