Πέμπτη 31 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στην ασφάλιση του ΙΚΑ άνεργοι νέοι

Οι άνεργοι νέοι μέχρι 29 ετών υπάγονται πλέον στην ασφάλιση του ΙΚΑ για παροχές ασθενείας σε είδος, με χτεσινή απόφαση του υπουργού Εργασίας που έρχεται να υλοποιήσει τις διατάξεις του άρθρου 3 του νόμου 2639/98. Το κόστος της ασφαλιστικής κάλυψης των ανέργων θα καλυφθεί απ' το Λογαριασμό για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση (ΛΑΕΚ) του ΟΑΕΔ. Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση έρχεται να κάνει κοινωνική πολιτική με τις πλάτες και τα χρήματα των εργαζομένων.

Ο υπουργός Εργασίας συνόδευσε την απόφαση με βαρύγδουπες δηλώσεις για "ευαισθησία" της κυβέρνησης που έχει θέσει σε άμεση προτεραιότητα την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, με πολλά προγράμματα...

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την υπαγωγή στην ασφάλιση, είναι: Υποβολή αίτησης στο υποκατάστημα του ΙΚΑ του τόπου κατοικίας. Βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ ότι ο αιτών είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα του επί ένα συνεχές δίμηνο πριν από την υποβολή της αίτησης και κατέχει κάρτα ανεργίας που την ανανεώνει ανά μήνα. Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/96 ότι είναι ανασφάλιστος, ότι δε σπουδάζει και ότι μόλις αναλάβει εργασία θα το δηλώσει στο ΙΚΑ.

Το βιβλιάριο ασθενείας που θα χορηγείται, θα ισχύει για ένα εξάμηνο και θα ανανεώνεται με την προσκόμιση βεβαίωσης από τον ΟΑΕΔ, ότι συνεχίζει να είναι άνεργος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ