Παρασκευή 8 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Με τις ευλογίες ΝΔ και ΣΥΝ η υπονόμευση

Χτες, μέρα απεργίας των εργαζομένων στον ΕΟΤ κατά της απόφασης της κυβέρνησης για τη μετατροπή του οργανισμού σε ανώνυμη εταιρία με ό,τι αυτό συνεπάγεται για ιδιωτικοποιήσεις, ανατροπή εργασιακών σχέσεων κλπ., επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωσταντόπουλος τηνπροϊσταμένη του ΕΟΤυπουργό Ανάπτυξης Βάσω Παπανδρέου.Ομως, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του ίδιου μετά τη συνάντηση, δε φαίνεται να τον απασχόλησε το ζήτημα της μετατροπής του ΕΟΤ σε ΑΕ. Αντί άλλων ο Ν. Κωσταντόπουλος δήλωσε πως "ο ΣΥΝ δίνει έμφαση στις... διαδικασίες διαλόγου που πρέπει να υπάρξουν με τους εργαζόμενους και τους άλλους φορείς της τουριστικής πολιτικής". Επίσης,"στην ανάγκη ύπαρξης προτεραιοτήτων, οι οποίες θα διορθώνουν την υπάρχουσα δομή και την υπάρχουσα κατάσταση (κάτι που φανταζόμαστε θα ενημέρωσε η υπουργός πως επιχειρεί με τη μετατροπή του ΕΟΤ σε ΑΕ...), αλλά δε θα δημιουργούν προβλήματα αποδιάρθρωσης, δυσαρμονίας και έλλειψης συντονισμού και αποτελεσματικότητας". Προφανώς, ο ΣΥΝ συμφωνεί με όσα προωθεί η κυβέρνηση - και γι' αυτό η εύγλωττη σιωπή του σχετικά - και γι' αυτό περιορίστηκε να προβάλει το διάλογο... για "να διορθώσει και να στηρίξει αποτελεσματικές επιλογές" της. Από κει και πέρα, ο πρόεδρος του ΣΥΝ έκανε αναφορά και "στις θέσεις των εργαζομένων που πρέπει να κατοχυρωθούν και να διασφαλιστούν... έτσι ώστε να μη διαμορφώνεται κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας". Πάνω απ' όλα, για την ηγεσία του ΣΥΝ είναι οι αναδιαρθρώσεις και η εξασφάλιση δομών όπως επιτάσσει η ΟΝΕ, τσιμουδιά για τις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα του ΕΟΤ και της δημόσιας περιουσίας... Ας το 'χουν καθαρό οι εργαζόμενοι στον ΕΟΤ, για να ξέρουν τι θα κάνουν στις ευρωεκλογές...

Από κοντά και η βουλευτής της ΝΔ Ντ. Μπακογιάννη, η οποία μετά τη συνάντησή της με το προεδρείο των εργαζομένων στον ΕΟΤ επανέλαβε ότι η πολιτική της παράταξης που εκπροσωπεί είναι υπέρ της "περιστολής του κράτους" και της ιδιωτικοποίησης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του Οργανισμού και της περιουσίας του, αλλά... συμπλήρωσε, κατά του κατακερματισμού του ΕΟΤ, πράγματα τα οποία, βεβαίως, είναι ηλίου φαεινότερον ότι είναι αντικρουόμενα. Αφού, στην ουσία οι πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και στο θέμα αυτό ταυτίζονται από τη στιγμή που ακριβώς αυτό πάει να κάνει η κυβέρνηση με τον κατακερματισμό του ΕΟΤ που δρομολογεί και η ΝΔ λέει ότι δεν εγκρίνει την ιδιωτικοποίηση των δραστηριοτήτων και της περιουσίας του. Απλώς, η ΝΔ, συνιστά "διαφανείς, σαφείς και αποτελεσματικές λειτουργίες". Μα, και η κυβέρνηση δε λέει ότι διαφωνεί!

Σήμερα, πάντως, θα συναντηθεί η υπουργός Ανάπτυξης με τους εκπροσώπους των εργαζομένων με αντικείμενο τις θέσεις των τελευταίων επάνω στα προεδρικά διατάγματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα στα πλαίσια της υλοποίησης του σχετικού νόμου που στοχεύει στη διάλυση του ΕΟΤ και στην ιδιωτικοποίηση της περιουσίας του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ