Σάββατο 9 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
Εισπρακτική η λογική των νέων αντικειμενικών αξιών

Στην εισπρακτική λογική του υπουργείου Οικονομικών είναι ενταγμένες οι αντικειμενικές αξίες που ανακοινώθηκαν πρόσφατα για τα εκτός σχεδίου ακίνητα ορισμένων περιοχών της χώρας. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), συμπληρώνοντας ότι με τον τρόπο αυτό βαφτίζονται "μεγαλοτσιφλικάδες" εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακόμη και αναξιοποίητης αγροτικής γης ή και βοσκότοπων.

Οπως αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑ, ως πιθανότερη περίοδος για την υποβολή δηλώσεων ΦΑΠ 1999 θεωρείται ο Μάης, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η υποβολή δηλώσεων για όλες τις κατηγορίες φόρου εισοδήματος. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα είναι ίδια με εκείνη του 1998 και συγκεκριμένα:

  • Δήλωση με ευθύνη του φορολογούμενου χωρίς συνυποβολή των εντύπων προσδιορισμού αντικειμενικής αξίας.
  • Ταυτόχρονη βεβαίωση ολόκληρου του ποσού του φόρου.
  • Ταυτόχρονη πληρωμή του 1/3 του φόρου κατά την κατάθεση της δήλωσης.

Οι φορολογούμενοι πρακτικά θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν ξανά ολόκληρο το υλικό υποβολής της δήλωσης του 1998, δεδομένου ότι οι αντικειμενικές αξίες είναι ίδιες με το '98, ενώ ίδιο παραμένει το αφορολόγητο όριο και δεν έχει μεταβληθεί η φορολογική κλίμακα.

Τέλος, η ΠΟΜΙΔΑ καλεί σε γενική συνέλευση για το θέμα αυτό το Σάββατο 23 Γενάρη στις 11.00 το πρωί στο ΕΒΕΑ. Για πληροφορίες μπορεί κανείς να απευθύνεται στο τηλέφωνο 32.28.500.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ