Τρίτη 12 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νομοσχέδιο διάλυσης του ΙΓΜΕ

Με απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις αντιδρούν οι εργαζόμενοι

Στάση εργασίας και συγκέντρωση μπροστά στο κεντρικό κτίριο του ΙΓΜΕ (Μεσογείων 70) σήμερα Τρίτη, αλλά και πανελλαδική 24ωρη απεργία και πορεία στο Υπουργείο Ανάπτυξης και τη Βουλή αύριο Τετάρτη, πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ).Οι εργαζόμενοι κινητοποιούνται με στόχο την ανατροπή των αποφάσεων της υπουργού Ανάπτυξης Β. Παπανδρέου, που οδηγούν στη διάλυση των περιφερειακών μονάδων του ΙΓΜΕ και στη συρρίκνωσή του.

Με ανακοίνωσή του, το συνδικάτο ΙΓΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση που προωθεί για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής νομοσχέδιο διάλυσης του ινστιτούτου.

"Η υπουργός Ανάπτυξης", αναφέρει η ανακοίνωση, "χωρίς κανέναν ουσιαστικό διάλογο με τους εργαζόμενους, προωθεί το συγκεκριμένο Ν/Σ που υπονομεύει τον μοναδικό δημόσιο φορέα έρευνας του υπεδάφους, του ορυκτού πλούτου και του φυσικού περιβάλλοντος, αφού καταργεί τα παραρτήματά του, εκχωρεί αρμοδιότητες, στερεί κοινοτικούς και εθνικούς πόρους, συρρικνώνει την εφηρμοσμένη εργοταξιακή επιστημονική δραστηριότητα του και απαξιώνει το προσωπικό του".

"Θεωρούμε ότι με αυτή την πολιτική της ενέργεια" - τονίζεται στην ανακοίνωση - "η κυβέρνηση υπονομεύει την εφηρμοσμένη έρευνα της χώρας μας και στερεί την πολιτεία από έναν πολύτιμο και έμπειρο επιστημονικά σύμβουλο, προς όφελος διαφόρων συμφερόντων".

Οι εργαζόμενοι καλούν την κυβέρνηση έστω και την ύστατη ώρα να προχωρήσει στην απόσυρση του νομοσχεδίου και στην έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου με τους εργαζόμενους προς όφελος του λαού και του τόπου.

Αύριο μετά το τέλος της πορείας στο υπουργείο Ανάπτυξης και τη Βουλή θα ακολουθήσει ΓΣ των εργαζομένων για την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ