Σάββατο 16 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ Σταματήστε τώρα τις κινητοποιήσεις

Πρόσκληση στους μαθητές να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους απηύθυνε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής με τη χθεσινή του ομιλία, αποκαλύπτοντας έτσι τις πραγματικές προθέσεις της κίνησής του να προχωρήσει σε πρόταση μομφής κατά του Γ. Αρσένη.

Συγκεκριμένα, θέλοντας να δείξει "υπεύθυνο πρόσωπο", πρόσωπο που είναι ενάντια στις κινητοποιήσεις, είπε ότι καλεί "τους μαθητές να γυρίσουν στα σχολεία" και παράλληλα δήλωσε ότι δε συμφωνεί με "ακραίες μορφές κινητοποιήσεων". Ηταν εμφανής ο φόβος του από τη δυναμική που αναπτύσσεται από τις κινητοποιήσεις, καθώς σε μία αποστροφή του λόγου του είπε ότι "όλοι μας" θα βρούμε πάλι μπροστά τους νέους και θα δημιουργηθούν πιο επικίνδυνες και ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Αλλωστε, μιλώντας για τις καταλήψεις - στην ουσία βέβαια για τις κινητοποιήσεις - είπε ότι δεν ταιριάζουν αυτές με την πολιτική συμπεριφορά και τις αξίες της ΝΔ.

Ο Κ. Καραμανλής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη φημολογούμενη ίδρυση κόμματος από τον Δ. Αβραμόπουλο και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό τον κάλεσε να μην ονειρεύεται "λύσεις παρασκηνίου". Εμείς, υπογράμμισε, λέμε όχι στο παρασκήνιο, προσβλέπουμε στον ελληνικό λαό.

Στον πρόεδρο της ΝΔ απάντησε ο πρωθυπουργός, ο οποίος είπε ότι η πρόταση μομφής κατατέθηκε για να καπελωθούν από τη ΝΔ οι κινητοποιήσεις και να αυξηθούν οι αντιπαραθέσεις, αλλά και γιατί υπάρχει πρόβλημα στο παρασκήνιο της ΝΔ, αναφερόμενος χωρίς να το κατονομάσει στο υπό ίδρυση κόμμα του Δ. Αβραμόπουλου.

Ενταση δημιουργήθηκε στην αίθουσα όταν πήρε το λόγο ο Γερ. Αρσένης και οι βουλευτές της ΝΔ άρχισαν να φωνάζουν. Αποτέλεσμα ήταν να διακοπεί η συνεδρίαση για λίγο και να αποχωρήσει από την αίθουσα ο πρόεδρος της Βουλής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ