Σάββατο 23 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Στρίβειν" διά του... διαλόγου η ΟΜΥΛΕ

Την τακτική των "διαπραγματεύσεων" επί του νομοσχεδίου που ξεπουλάει τα δυο μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, στους ιδιώτες και εφοπλιστές, επιλέγει η πλειοψηφία της διοίκησης της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος.

Ετσι, στη χτεσινή συνεδρίαση, αφού απέρριψε την αγωνιστική πρόταση που κατέθεσε η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα",με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου, η πλειοψηφία αποφάσισε να συναντηθεί με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας την επόμενη βδομάδα, όπου θα θέσει ζητήματα που αφορούν άρθρα του νομοσχεδίου. Στη συνέχεια και κάτω από την πίεση των υπαλλήλων που παρακολούθησαν τη συνεδρίαση, η διοίκηση να αποφασίσει ότι στην περίπτωση που η συνάντηση δεν είναι ικανοποιητική, θα προκηρύξει άμεσα απεργιακές κινητοποιήσεις.

Η ΔΕ στη συνεδρίαση πρότεινε αποχή από την εργασία σήμερα και αύριο, αποχή από τις υπερωρίες από την ερχόμενη Δευτέρα μέχρι και την Πέμπτη. Την κήρυξη 24ωρης απεργίας την Παρασκευή 29 Γενάρη και αποχή το Σαββατοκύριακο 30 και 31 Γενάρη και στη συνέχεια την κήρυξη επαναλαμβανόμενων 48ωρων απεργιών.Κατά τη διάρκεια της αποχής από τις υπερωρίες η ΔΕ πρότεινε την πραγματοποίηση συγκεντρώσεων και συντονισμό της δράσης με τους λιμενεργάτες, τους εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης,τους ναυτεργάτες και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ