Σάββατο 23 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποίηση για την κυριακάτικη αργία

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Ανθρώπινη "αλυσίδα" θα σχηματίσουν οι εμποροϋπάλληλοι μπροστά στο κατάστημα "VIRGIN",απαιτώντας να σταματήσει η λειτουργία του καταστήματος την Κυριακή. Με ανακοίνωσή της η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης καταγγέλλει το νομάρχη για την απόφασή του να παραχωρήσει στο κατάστημα άδεια λειτουργίας την Κυριακή, χαρακτηρίζοντας την παράνομη ενέργειά του σαν αρχή μιας γενικότερης επίθεσης, που αποσκοπεί στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

"Η πολιτική της κυβέρνησης, που εφαρμόζει πιστά τους στόχους της ΟΝΕ και εξυπηρετεί ολόπλευρα τις απαιτήσεις των μεγαλεμπόρων, επιφυλάσσει απολύσεις και ανεργία, μερική απασχόληση και απάνθρωπο ωράριο, μισθούς πείνας και μηδαμινές κοινωνικές παροχές", τονίζεται στην ανακοίνωση.

"Οι πολυεθνικές και το μεγάλο εμπορικό κεφάλαιο όμως δε σταματούν εδώ, τα θέλουν όλα, συνεχίζει. Τώρα στόχο έχουν την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Στην πραγματικότητα αυτού του στόχου συμβάλλει η κυβερνητική πολιτική, αφού πρώτα με το Νόμο 2639/98 αποδιάρθρωσε τις εργασιακές μας σχέσεις, θεσπίζοντας το ωρομίσθιο, νομιμοποιώντας την ασυδοσία των μεγαλοεργοδοτών".

Η κινητοποίηση της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται την Κυριακή 24/1/99 στις 5 μμ στο κατάστημα "VIRGIN" στην Τσιμισκή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ