Σάββατο 23 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Πράσινα" παιχνίδια στην ΠΕΣΙΝΕ

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Μετά τις "πλάτες" που πρόσφερε στην εργοδοσία, προκειμένου να επιβάλει το σχέδιο "Πρόκληση", απολύοντας 300 εργαζόμενους και αναδιαρθρώνοντας τις εργασιακές σχέσεις, η ΑΣΚΕ (ΠΑΣΚΕ) στην ΠΕΣΙΝΕ προχωρά σε νέες μεθοδεύσεις σε βάρος των εργαζομένων. Ετσι, μετά από πρόσφατη γενική συνέλευση που αποφάσισε να συμπεριληφθούν στο σχέδιο της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας επιπλέον αιτήματα από αυτά που πρότεινε η ίδια, τέσσερις από τους (Π)ΑΣΚίτες στο 11μελές ΔΣ άφησαν να διαρρέει ότι είναι παραιτημένοι, χωρίς όμως να καταθέσουν αίτηση παραίτησης.

Το παιχνίδι κράτησε πολύ λίγο και, όπως φάνηκε, ήταν στημένο, αφού γρήγορα κάτω από την κατακραυγή και ψηφοφόρων τους στην επόμενη γενική συνέλευση αναγκάστηκαν να "τα μαζέψουν".

Η ΤΕ της ΕΣΑΚ, σε ανακοίνωσή της, σημειώνει: "Αναρωτιόμαστε τι είδους παιχνίδια και σενάρια εξυφαίνονται πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων... Μήπως καθοδηγούμενοι από κυβέρνηση και εργοδοσία επιχειρούν να χτυπήσουν όποιο κύτταρο αντίστασης έχει απομείνει στο σωματείο για να ξεμπερδεύουν μια και καλή με μεροκάματο, θεσμικές και κοινωνικές κατακτήσεις;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ