Σάββατο 23 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΩΣΗ ΝΑΥΤΩΝ
Διάρρηξη και καλπο-νοθεία!

"Αγνωστοι" παραβίασαν τις κάλπες, αφαίρεσαν και άλλαξαν ψηφοδέλτια, παραπέμποντας σε μεθόδους μαφίας! Ακυρες οι εκλογές, τονίζει ο ΑΣΝ. Να "κουκουλώσει" την υπόθεση, επιχειρεί η ομάδα Νταλακογιώργου!

Σκηνές από την εποχή της πιο άγριας εργατοκαπηλίας και καλπο-νοθείας αντίκρισαν χτες το πρωί τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ενωσης Ναυτών,όταν άνοιξαν την πόρτα των γραφείων της Ενωσης, που βρίσκεται σε διαδικασία αρχαιρεσιών εδώ και δυο μήνες περίπου. Πόρτες και ντουλάπια σπασμένα, κάλπες ανοιχτές, 70 ψηφοδέλτια είχαν "κάνει φτερά" και άγνωστο πόσα από τα εναπομείναντα στις κάλπες ψηφοδέλτια είχαν αντικατασταθεί!

Ωστόσο, οι ναύτες δε βρίσκονται αντιμέτωποι μόνο με την επιχείρηση καλπο-νοθείας και παραχάραξης της θέλησής τους, αλλά - όπως καταγγέλλει σε σχετικό δελτίο Τύπου η παράταξη "Αγωνιστικός Συνδυασμός Ναυτών" - και με τον τυχοδιωκτισμό του απερχόμενου προέδρου της Ενωσης, Αντώνη Νταλακογιώργου και της "ομάδας" του! "Ο τυχοδιωκτισμός της "ομάδας Νταλακογιώργου" - υπογραμμίζεται - εκφράζεται στις σημερινές εξελίξεις. Αποδεικνύεται από τις ενέργειες της ομάδας αυτής για το "κουκούλωμα" της νοθείας και τη συνέχιση των νόθων αρχαιρεσιών!".

Ο ΑΣΝ κατέθεσε χτες ένσταση στην Εφορευτική Επιτροπή, στην οποία επισημαίνει, μεταξύ άλλων: "Σε κάθε περίπτωση από τη στιγμή που παραβιάστηκε ο χώρος φύλαξης των ψηφοδόχων και των άλλων υλικών των αρχαιρεσιών (ψηφοδέλτια, σφραγίδες, βουλοκέρι, γάζες, βιβλία ψηφοφορίας και άλλα), είναι δεδομένο ότι οι αρχαιρεσίες είναι νόθες και άκυρες.Ως εκ τούτου και όπως προκύπτει από τα συγκεκριμένα γεγονότα, η ένσταση αυτή είναι ένσταση διαμαρτυρίας και καταδίκης της νοθείας, της οποίας οι υπεύθυνοι επιβάλλεται να παταχτούν αποφασιστικά. Οι παραπάνω εξελίξεις σημαίνουν ότι οι αρχαιρεσίες είναι διάτρητες, νόθες, άκυρες και δεν μπορούν να συνεχιστούν". Ο ΑΣΝ ζητά, η ένστασή του να εξεταστεί με την παρουσία εκπροσώπου του.

Ο ΑΣΝ προειδοποιεί ότι: "Οι ναύτες θα αντιμετωπίσουν τη νοθεία με αποφασιστικότητα και θα ματαιώσουν τα σχέδια των εργατοπατέρων. Η κατάσταση στην Ενωση Ναυτών - τονίζει - μπορεί και πρέπει να αλλάξει". Καλεί, τέλος, τους ναύτες να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις, την προσπάθεια εξυγίανσης του σωματείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ