Σάββατο 23 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ευφορία για την εξέλιξη της ανεργίας!

Χιλιάδες θέσεις εργασίας... δημιούργησε στα χαρτιά η κυβέρνηση και υποσχέθηκε ακόμα περισσότερες... μετά το χτεσινό Υπουργικό Συμβούλιο!

Η κυβέρνηση έλυσε το πρόβλημα της... ανεργίας, ή τουλάχιστον το "λύνει" όπου να 'ναι, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας και του κυβερνητικού εκπροσώπου, μετά τη λήξη της χτεσινής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο ασχολήθηκε και με το "Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση" του 1999.

Σύμφωνα με τον Μ. Παπαϊωάννου,το έργο της κυβέρνησης για την απασχόληση το 1998 κρίθηκε θετικό και δημιουργήθηκαν... 85.000 θέσεις εργασίας. Βεβαίως, η προσκόμιση στοιχείων που να θεμελιώνουν την εκτίμηση, θεωρήθηκε περιττή, ενώ ούτε χτες έγινε αναφορά στους ονομαστικούς στόχους του "Εθνικού Σχεδίου".

Ο υπουργός εξέφρασε την πολύ μεγαλύτερη... αισιοδοξία της κυβέρνησης για το 1999, λέγοντας ότι στόχος είναι να δημιουργηθούν 110.000 νέες θέσεις εργασίας, από τις οποίες οι 60.000 θα είναι για νέους από 20 μέχρι 29 ετών. Αυτό υποτίθεται ότι θα γίνει με την αύξηση των ρυθμών ανάπτυξης και των επενδύσεων, κυρίως όμως με τα προγράμματα "απασχόλησης" του υπουργείου, για τα οποία θα δαπανηθούν 500 δισ. δραχμές από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους. Σύμφωνα με τον Δ. Ρέππα,τα 300 δισ. θα δοθούν για επαγγελματική κατάρτιση.

Ο υπουργός Εργασίας ισχυρίστηκε ότι έχει ήδη μειωθεί η ανεργία, αναμένοντας και τα σχετικά στοιχεία από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Για το 35ωρο, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση ευνοεί τη συλλογική διαπραγμάτευση ανάμεσα στους "κοινωνικούς εταίρους" και θα "ενθαρρύνει" επιχειρήσεις για την εφαρμογή του, αν χρειαστεί...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ