Τετάρτη 27 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Δισκογραφικές συναντήσεις

"Να με φωνάξεις", προτρέπει τους πολυπληθείς φίλους των τραγουδιών του οΒασίλης Παπακωνσταντίνου,καταθέτοντας τη νέα του δισκογραφική δουλιά, που με τον παραπάνω τίτλο θα βρίσκεται από σήμερα στις προθήκες των δισκοπωλείων. Τη μουσική των τραγουδιών υπογράφουν οι Χριστόφορος Κροκίδης, Απόστολος Μπουλασίκης, Θοδωρής Παυλάκος και Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ενώ τους στίχους έγραψαν οι Βασίλης Γιαννόπουλος, Ιάκωβος Αυλητής, Οδυσσέας Ιωάννου και Λευτέρης Παπαδόπουλος. Η ζωντανή παρουσίαση του δίσκου θα γίνει την Κυριακή (8 μμ), στη "Σφεντόνα", σε μια βραδιά γεμάτη ένταση και μελωδίες, παραδομένη στις ερμηνείες ενός τραγουδιστή που πάντα προσφέρει συγκινήσεις.

  • "Αν η μουσική είναι δέντρο, οι μουσικοί σίγουρα είναι τα φύλλα του. Ανασύροντας και μελετώντας αυτά τα τραγούδια, προσπαθώ ν' ανιχνεύσω από πού πίνει νερό και πώς τρέφεται, ως πού φθάνουν οι ρίζες της...", λέει ο Θανάσης Μωραϊτης, με αφορμή την έκδοση του δίσκου "Τριαντάφυλλο του βράχου" με αρβανίτικα τραγούδια από την Κάτω Ιταλία και την Ελλάδα. Σε αυτή την έκδοση, που αποτελεί τη δεύτερη προσπάθεια του τραγουδιστή να φέρει στο φως ανέκδοτα αρβανίτικα τραγούδια, αριστουργήματα της λαϊκής τέχνης, που, "όταν μένουν στο συρτάρι ασφυκτιούν", περιλαμβάνονται 21 τραγούδια (11 από την Κάτω Ιταλία και 10 από τα Δερβενοχώρια Αττικής - Βοιωτίας). Τα τραγούδια αυτά αποτελούν μέρος της έρευνάς του και ηχογραφήθηκαν, κατά τη διάρκεια της συναυλίας, που διοργανώθηκε από την Εταιρεία Πελασγικών Μελετών, στις 7 Μάρτη 1998, στο "Παλλάς". Στην ερμηνεία των τραγουδιών, συμμετέχουν η Δόμνα Σαμίου και η Αφροδίτη Μάνου,Μεικτή Χορωδία (διεύθυνση Βαλ. Ορέσκιν) και η Παιδική Χορωδία του ωδείου Κόνταλυ. Η μουσική επεξεργασία έγινε από τους Νίκο Γράψα και Δημήτρη Λέκκα.
  • "Παράδοξη νύχτα", είναι ο τίτλος της καινούριας, τρίτης δισκογραφικής δουλιάς του Νίκου Γεωργάκη (υπογράφει τη σύνθεση και την ενορχήστρωση). Δώδεκα τραγούδια, σε στίχους Γ. Περδίκη και Δ. Φρυσάλη, ερμηνευμένα από τον πρωτοεμφανιζόμενο στη δισκογραφία τραγουδιστή Δάνη Κιριμκίρογλου,την εξαίρετη φωνή της Δάφνης Πανουργιά και τον ίδιο τον συνθέτη. Ενα "ταξίδι" παραδομένο στη μαγεία των στιγμών και των συναισθημάτων.
  • Μια μελωδική διαδρομή στους "δρόμους" δύο καταξιωμένων συνθετών, του Μίμη Πλέσσα και του Γιάννη Σπανού, προσφέρει ο Γιάννης Κούτρας με τον τελευταίο του δίσκο "Ο Γιάννης Κούτρας τραγουδάει Μίμη Πλέσσα και Γιάννη Σπανό". Περιλαμβάνει δώδεκα καινούρια τραγούδια (από έξι του κάθε συνθέτη), σε στίχους Η. Λυμπερόπουλου, Λ. Καρρέρ, Δ. Μπρούχου και Κ. Μποζώνη. Μελωδίες που ταξιδεύουν στο χρόνο και προσφέρουν τη γλυκιά αίσθηση της νοσταλγίας, με ερμηνευτή μια φωνή που έχει συνδεθεί με σημαντικές στιγμές του ελληνικού τραγουδιού.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ