Τετάρτη 27 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συμφωνικά ακούσματα

Εργα μουσικής δωματίου των Μότσαρτ, Μπετόβεν και Μπραμς ερμηνεύει ένα από τα πιο αξιόλογα σύνολα του είδους, το Πιάνο Τρίο "Ροή", στη συναυλία που θα δώσει σήμερα (8.30μμ), στην αίθουσα συναυλιών "Φ. Νάκας" (Ιπποκράτους 41). Το σύνολο απαρτίζουν οι: Αννη Τότσιου (πιάνο), Διονύσης Βερβιτσιώτης (βιολί) και Βασίλης Λύκος (βιολοντσέλο).

  • Μια ακόμη ευκαιρία θα έχει το κοινό της Αθήνας ν' απολαύσει ένα αξιόλογο σύνολο, που γεννήθηκε και παράγει καλλιτεχνικό έργο στην περιφέρεια, την ορχήστρα εγχόρδων "Οι σολίστ της Πάτρας".Ο λόγος για τη συναυλία που θα δώσει η ορχήστρα την Παρασκευή (8.30μμ), στο "Παλλάς" (Βουκουρεστίου 1), η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα Ρεσπίγκι, Μπαχ, Χολστ και Γκριγκ. Την ορχήστρα θα διευθύνει ο Αλέξανδρος Μυράτ, ενώ το κοντσέρτο για πιάνο του Μπαχ θα ερμηνεύσει ο Αναστάσιος Παππάς (πρώην υπότροφος του Βρετανικού Συμβουλίου).
  • Η "Συμφωνική Ορχήστρα της Βιέννης",ένα σύνολο με μακρόχρονη παράδοση στο χώρο της συμφωνικής μουσικής, θα δώσει δύο συναυλίες, την Παρασκευή και το Σάββατο, στο Μέγαρο Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του καλλιτεχνικού της διευθυντή Βλαντίμιρ Φεντοσέγιεφ.Το πρόγραμμα της πρώτης συναυλίας, με σολίστ τη μέτζο σοπράνο Μαριάννα Λίποφτσεκ, περιλαμβάνει έργα Μότσαρτ, Μουσόργκσκι και Μποροντίν, ενώ της δεύτερης έργα Στράους και Μάλερ ("Ενατη Συμφωνία"). Την Παρασκευή (7μμ), ο μαέστρος Δημήτρης Αγραφιώτης, εγκαινιάζοντας τη σειρά διαλέξεων "Πριν από τη συναυλία", θα μιλήσει για τη "μουσική του Μουσόργκσκι, του Μποροντίν και τη ρωσική εθνική σχολή" γενικότερα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ