Τετάρτη 27 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ερασιτεχνικό πείσμα

Μια δυνατή και αξιόλογη ταινία θα προβληθεί από το STAR στις 22.00. Πρόκειται για τη δημιουργία του Τζορτζ Μίλερ "Λορέντσο",που βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία και αφηγείται το απίστευτο κουράγιο, το σθένος, το πείσμα και τη γενναιότητα ενός ζευγαριού. Οι γονείς, ο Αγκούστο και Μικαέλα Οντόνε συνειδητοποιούν ότι ο γιος τους πάσχει από μια σοβαρή ασθένεια. Οι γιατροί δεν έχουν να προτείνουν καμιά θεραπεία και αποφασίζουν να δώσουν μια μάχη με το ιατρικό κατεστημένο, το οποίο βαδίζει ήρεμα και χωρίς καμιά ανησυχία, στο σίγουρο δρόμο της επιστημονικής "διάγνωσης", χωρίς να προσπαθεί ή να τολμά να παίρνει πρωτοβουλίες. Πρωτοβουλίες καινοτόμες, που εάν τις έπαιρνε θα έσωζε πολλές ζωές. Με τους Νικ Νόλτε, Σούζαν Σάρατον και Πίτερ Ουστίνοφ.

Από την ΕΤ-3 στη 01.00 "Ο ερασιτέχνης" του Χαλ Χάρτλεϊ.

Μια από τις πρώτες δημιουργίες του σκηνοθέτη που δεν ακολουθεί τις Χολιγουντιανές συνταγές, αλλά πρωτοτυπεί και κατά κάποιον τρόπο ακολουθεί τα βήματα του Γκοντάρ. Μια πρώην καλόγρια αποφασίζει να γράψει πορνογραφικά διηγήματα και να κάνει καριέρα... ως συγγραφέας. Φυσικά, περιγράφει σκηνές τις οποίες δε γνωρίζει αλλά απλώς τις φαντάζεται. Ενας νέος βρίσκεται πεσμένος έξω από το παράθυρό της. Οταν συνέρχεται, δε θυμάται ούτε ποιος είναι ούτε τι έχει κάνει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Η συγγραφέας - καλόγρια τον περιθάλπει και προσπαθεί να τον βοηθήσει να ανακτήσει τις δυνάμεις του και να βρει τη μνήμη του. Η συμπεριφορά του άγνωστου δείχνει ότι θα έπρεπε να έχει υπάρξει ένα υπόδειγμα ανθρώπου. Ομως, δυστυχώς δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ο καλός αυτός άνδρας με την άψογη και έντιμη συμπεριφορά ήταν ένας κοινός εγκληματίας. Ευτυχώς για εκείνον που δε θυμάται τίποτε απολύτως από το τρομερό παρελθόν του. Μια ευρηματική ταινία, με δράση, με δόσεις αστυνομικού θρίλερ εν είδει παρωδίας και με πανέξυπνους διαλόγους. Με την Ιζαμπέλ Ιπέρ και τον Μάρτιν Ντόνοβαν.

Από το MEGA στη 01.40 "Ελ μαριάτσι" του Ρομπέρτο Ροντρίγκες.

Ο σκηνοθέτης μόλις 23 χρόνων, με μια δανεική μηχανή, μαγνητόφωνο και μπαλαντέζες κινηματογράφησε την ταινία μέσα σε 15 μέρες. Μια ταινία, που δείχνει ότι με λίγα μέσα - έστω και δανεικά - μπορεί να γίνει μια καλή ταινία που να έχει και εμπορική επιτυχία. Μια επιτυχία που τη διακρίνει το διαβρωτικό μαύρο χιούμορ, ο κυνισμός και οι δυνατές σκηνές βίας. Ενας μοναχικός τροβαδούρος, ένας "μαριάτσι" περιπλανιέται σε μια μεθοριακή πόλη του Μεξικού. Στους ίδιους δρόμους περπατά και ένας δολοφόνος ντυμένος τροβαδούρος, που φοράει και αυτός μαύρα ρούχα και κρατά μια όμοια με τη δική του θήκη, όχι για να προφυλάξει την κιθάρα του, αλλά για να κρύψει το όπλο του.... Με τους: Κάρλος Γκαράλντο, Κονσούελο Γκομέζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ