Παρασκευή 29 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Από τις Ανδεις στο ρεμπέτικο

Μαθητές και συνεργάτες του Μάνου Χατζιδάκι, οι Ηλίας Λιούγκος και Ανδρέας Καρακότας παρουσιάζουν ένα κοινό πρόγραμμα, μέχρι και αύριο, στο "Χαμάμ" (Δημοφώντος 97, Ανω Πετράλωνα). Τραγούδια από τους προσωπικούς τους δίσκους "Θα τραγουδήσω απόψε για μένα" και "Κωμοπόλεις"(Ηλ. Λιούγκος) και "Τα τραγούδια της αμαρτίας" (Αν. Καρακότας) και διασκευές τραγουδιών αγαπημένων συνθετών.

  • "Ηχοι Κρουστοί",ήχοι ολόκληρης της γης μέχρι και αύριο, στην "Πινακοθήκη" (Αγ. Θέκλας 5, Ψυρρή). Παίζουν οι μουσικοί: Πέτρος Κούρτης, Βαγγέλης Καρίπης, Ανδρέας Παππάς, Νίκος Καρατζάς.
  • Ο Νίκος Ζιώγαλας τραγουδά σήμερα και αύριο (10.30μμ) στο "Δίπλα στο ποτάμι" (Λ. Κατσώνη 189, Αγ. Ανάργυροι), ενώ ο Πέτρος Βαγιόπουλος σήμερα και αύριο θα βρίσκεται στο"Εναλλάξ" (Μαυρομιχάλη 139 και Βατατζή). Στον ίδιο χώρο, την Κυριακή ρεμπέτικα από τους "Δήθεν" και τη Δευτέρα ήχοι κρουστοί από τον Αμίν Αλαγκαμπού.
  • Παραδοσιακή μουσική και έθνικ τζαζ από την Κολομβία, από σήμερα στο "Χαφ Νοτ" (Τριβωνιανού 17, Μετς), όπου θα εμφανίζεται ο Αντόνιο Ρίβας (ακορντεόν, τραγούδι) με τη συντροφιά του. Ενα μουσικό "όχημα", που ξεκινάει από τις κορυφές των Ανδεων, μπαίνει στις ζούγκλες του Αμαζονίου και καταλήγει στην "καυτή" Καραϊβική.
  • Αφιερωμένο στη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι είναι το πρόγραμμα, που παρουσιάζει το συγκρότημα "Φάτα Μοργκάνα",σήμερα (11μμ), στο "Αλλότρια" (Αγ. Ιωάννου 65). Στον ίδιο χώρο, αύριο εμφανίζονται οι "Απούριμακ",με τραγούδια της δισκογραφικής τους πορεία, σε συνδυασμό με τραγούδια και ρυθμούς της Καραϊβικής και ινδιάνικα της Κεντρικής Αμερικής. Την Κυριακή φιλοξενείται η Μεξικανή Μάρτα Μορελεόν,σε παραδοσιακά τραγούδια της Λ. Αμερικής.
  • Η "Συμφωνική Ορχήστρα της Βιέννης",θα δώσει δύο συναυλίες, σήμερα και αύριο, στο Μέγαρο Μουσικής, με διεύθυνση του καλλιτεχνικού της διευθυντή Βλαντίμιρ Φεντοσέγιεφ.Σήμερα (7μμ), ο μαέστρος Δημήτρης Αγραφιώτης, εγκαινιάζοντας τη σειρά διαλέξεων "Πριν από τη συναυλία", θα μιλήσει για τη "μουσική του Μουσόργκσκι, του Μποροντίν και τη Ρωσική Εθνική Σχολή" γενικότερα. Από αύριο μέχρι και τη Δευτέρα στο ΜΜ, το χοροθέατρο "Ηρος Αγγελος" του Π. Γάλλια, παρουσιάζει το έργο "Εν πλω".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ