Παρασκευή 29 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Για νέους από νέους

Γραμμένες ειδικά για νέους είναι οι δύο όπερες που θα παρουσιαστούν από αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.Η όπερα "Μαέστρο Κομπραβούρα" γράφτηκε από τον Γιάννη Δροσίτη και το "Δάκρυ του Φεγγαριού" από τον Νίκο Ξανθούλη,ύστερα από ανάθεση του καλλιτεχνικού Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Περικλή Κούκου.

Τα δύο έργα διευθύνει ο Ραφαήλ Πυλαρινός,τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Χριστόφορος Χριστοφής,τα σκηνικά ο Ηλίας Λεδάκης και τα κοστούμια η Αννα Μαχαιριανάκη.Συμμετέχει η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Πειραιά και η παρουσίαση των έργων γίνεται σε συνεργασία με την Οπερα Δωματίου Αθηνών και τη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πειραιά.

Ο "Μαέστρο Κομπραβούρα" με χιουμοριστική διάθεση ασχολείται με τις ανθρώπινες σχέσεις και τους χαρακτήρες. Ενας μαέστρος σκαρφαλωμένος στην παρτιτούρα και τα όργανα να ξεπηδούν ένα ένα και να ζητούν τον πρώτο ρόλο, οδηγώντας τον Κομπραβούρα στην απόγνωση και την τρέλα. Το λιμπρέτο έγραψαν οι: Αννα Σωτρίνη,Δάφνη Παππού και Γιάννης Δροσίτης.Παίζουν: Κωστής Κωνσταντάρας, Δημήτρης Κάσσαρης, Αντώνης Κορωναίος, Μαρίνα Φιδέλη κ.ά.

Το "Δάκρυ του Φεγγαριού" είναι ένα μελωδικό παραμύθι σε λιμπρέτο της Μαρίας Μπουράνη,με βασιλιάδες και πριγκίπισσες. Τραγουδούν οι: Αναστασία Μπάρδα, Νίκος Στεφάνου, Παύλος Μαρόπουλος, Σοφία Καπετανάκου, Μιχάλης Κατσούλης, Νίκος Τσαούσης κ. ά.

Οι παραστάσεις επαναλαμβάνονται στις 31/1 και 4/2 (6μ.μ.) και 2, 3, και 5/2 (11π.μ.).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ