Σάββατο 8 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανησυχίες για το μέλλον της ΠΥΡΚΑΛ

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας

Τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με το μέλλον της ΠΥΡΚΑΛ, με αφορμή εγκύκλιο που έστειλε πριν λίγες μέρες προς τους εργαζόμενους της επιχείρησης η διοίκησή της, με την οποία τους καλεί να δηλώσουν πόσοι επιθυμούν μετάταξη, ζητούν να μάθουν με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ και Στρ. Κόρακας.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ επισημαίνουν: "Σε συνάντηση με τα σωματεία εργαζομένων στην ΠΥΡΚΑΛ, ο γγ του ΥΕΘΑ δήλωσε ότι υπάρχει σκέψη για 600 μετατάξεις. Αν αυτές οι σκέψεις πραγματοποιηθούν, θα οδηγήσουν ουσιαστικά στη διάλυση της ΠΥΡΚΑΛ, αφού από τους 3.500 εργαζόμενους που είχε μέχρι το 1990 έχουνε μείνει σήμερα μόνο 1.700. Με τις προβλεπόμενες μετατάξεις και τους κανονικά συνταξιοδοτούμενους αυτό το χρόνο θα μείνουν μόνο 1.000 εργαζόμενοι, γεγονός που δεν επιτρέπει την ουσιαστική λειτουργία της επιχείρησης".

Και ρωτούν "ποια μέτρα θα παρθούν για την ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας στη χώρα μας σε μια περίοδο κρίσης και στην περιοχή της Μεσογείου και ενώ ο ελληνικός λαός καλείται να πληρώσει τεράστια κονδύλια για εξοπλισμούς;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ