Σάββατο 8 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΤ
Με σημαία τον ψευτοδιάλογο

Αφού επί δεκαετίες εκμεταλλεύτηκαν και εκμεταλλεύονται κατά τον πιο επαίσχυντο τρόπο, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης για τη μονόπλευρη δωρεάν παραπληροφόρηση του λαού, έρχονται τώρα, διά στόματος Παύλου Αλέπη της ΕΤ -1 - ενός από τα πρώτα υποχείρια αυτής της πολιτικής - να εξηγήσουν τους αγώνες της αγροτιάς σαν... δήθεν αποτέλεσμα της... τηλεοπτικής δημοσιότητας. "Αν δεν υπήρχαν οι κάμερες", κατά τον Π. Αλέπη - ο οποίος δε χάνει ευκαιρία να αναμασά τις ρήσεις των διαφόρων εκσυγχρονιστών, εν προκειμένω του Πασχαλίδη - "δε θα υπήρχαν και αγροτικές κινητοποιήσεις, θα είχαν τελειώσει".

Μέρες τώρα με επιλεγμένους συνομιλητές, κατά τον ψευτοδιάλογο που προτείνει, βομβαρδίζει τους τηλεθεατές της ΕΤ - 1 με τις μονόπλευρες κυβερνητικές θέσεις του, κόντρα στις όποιες προσπάθειες να γίνει η κρατική τηλεόραση κάπως διαφορετική από την αμαρτωλή προϊστορία της. Δεν πάει πολύς καιρός που σαν υπεύθυνος ειδήσεων μετέδιδε - θριαμβευτικά - μόνο τις νίκες της ΠΑΣΚΕ στα εργατικά συνδικάτα. Καμιά επιτυχία άλλων δυνάμεων δεν είδε - επί Αλέπη - το φως της δημοσιότητας.

Εφερε λοιπόν στην εκπομπή του 8 - 9μ.μ. στις 6/2/97 την υπουργό Ανάπτυξης με στημένες ερωτήσεις - απαντήσεις που στόχο είχαν την κατασυκοφάντηση των αγώνων των αγροτών και την αξίωση να τα διπλώσουν στο όνομα στου ψευτοδιαλόγου. Στο τέλος κάθε απάντησης υπήρχε ένα "ασφαλώς" του Παύλου Αλέπη, συνεχώς επαναλαμβανόμενο. Οπου θεωρούσε ότι η υπουργός δεν ήταν επαρκώς αντιαγροτική, έσπευδε να συμπληρώσει ο ίδιος. Στο τέλος έφτασε να τη ρωτήσει αν οι αγροτικές κινητοποιήσεις "κρίνουν το μέλλον της χώρας και του ΠΑΣΟΚ".

Για τον σχολιαστή της κρατικής ΕΤ - 1 οι έννοιες "χώρα" και "ΠΑΣΟΚ" ταυτίζονται. Για να υπάρξει και το απαραίτητο σλόγκαν, τέλειωσε με την Βάσω Παπανδρέου υπογραμμίζοντας, εργολαβικά, ότι "ανάπτυξη χωρίς διάλογο και συναίνεση (δηλαδή ξεπούλημα δικαιωμάτων) δε γίνεται".

Με τους ίδιους στόχους ταλαιπωρούσαν λίγες μέρες πριν τους τηλεθεατές ο Παύλος Αλέπης και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ: Και πάλι ψευτοδιάλογος, συναίνεση, ξεπούλημα. Η κυβέρνηση έχει το πλαίσιό της, βάζει τους όρους της. Η ΓΣΕΕ μπαίνει στον ψευτοδιάλογο χωρίς ίχνος αμετακίνητων προϋποθέσεων. Ενας τέτοιος "διάλογος" προορίζεται να συγκαλύψει μόνο τις προσδοκίες κυβερνητικών συνδικαλιστών.

Ακολούθησε νέο άνοιγμα προς "διαλεγόμενους" όπως ο καθηγητής Γιάννης Κουκιάδης. Επειδή δεν του έβγαιναν οι απαντήσεις που ήθελε, έσπευσε να κλείσει τη συζήτηση με τα 7,5 τρισ. που δήθεν πήραν οι αγρότες για αλλαγή καλλιεργειών (με τι άραγε), "χωρίς αποτέλεσμα". "Στερνή μου γνώση", κατέληξε. Αν με τέτοιους στημένους κυβερνητικούς σχολιαστές επιχειρεί η ΕΤ - 1 να αναζητήσει τη χαμένη εντιμότητά της, μάταια πασχίζει...

Κ. Μ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο Συνέδριο του Ιαπωνικού ΚΚ (2006-01-10 00:00:00.0)
Το τέλος του ψευτοδιαλόγου (2002-06-05 00:00:00.0)
Εισαγγελική έρευνα για τηλε-σκουπίδια (2002-03-21 00:00:00.0)
Μια φορά και έναν καιρό (2001-06-28 00:00:00.0)
ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ:{{ Στο Δίον των Μακεδόνων } (1998-05-31 00:00:00.0)
Δίχως τέλος τα πάθη των συνταξιούχων (1998-04-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ