Σάββατο 8 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Εξακολουθεί να τις εμπαίζει η κυβέρνηση

Απαντώντας χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Ανθόπουλος,σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Στρ. Κόρακα,σχετικά με την ικανοποίηση των αιτημάτων των καθαριστριών των δημοσίων σχολείων, ακολούθησε τη συνήθη κυβερνητική τακτική του εμπαιγμού και της υπεκφυγής, σε συνδυασμό με επίθεση κατά του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα ο υφυπουργός είπε ότι το θέμα είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Εσωτερικών, αφού οι καθαρίστριες των σχολείων υπάγονται στην ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι αν δεν αντιδρούσε ένα σωματείο που στη διοίκησή του πλειοψηφούν οι κομμουνιστές, θα είχε υπογραφεί η νέα σύμβαση, κατηγορώντας ευθέως τους κομμουνιστές για υπονόμευση της επιτευχθείσας συμφωνίας.

"Ο υφυπουργός να αφήσει αυτά που είπε για υπονομεύσεις και να μας πει τι σκοπεύει να κάνει. Υπονομεύσεις κάνει η πολιτική της κυβέρνησης και ο εμπαιγμός. Είναι πολλά χρόνια αυτή η υπόθεση", τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι μπορεί μεν ο υφυπουργός να είχε υποσχεθεί την αύξηση που ζητούσαν οι εργαζόμενες, αλλά ο σύμβουλός του τις είχε απειλήσει ότι θα την πάρουν μόνο αν σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους. Εξάλλου και ο προκάτοχος του νυν υφυπουργού είχε από τον περασμένο Ιούνη υποσχεθεί λύση, αλλά τελικά δεν έγινε τίποτα.

"Το αν τα προβλήματα τα λύσει το υπουργείο Παιδείας, ή το υπουργείο Εσωτερικών, είναι θέμα της κυβέρνησης και δεν επιτρέπεται να το επικαλείται σαν δικαιολογία για να μην το αντιμετωπίζει. Πρέπει να σταματήσει ο εμπαιγμός και να λήξει επιτέλους το θέμα των εργαζομένων, οι οποίες βέβαια μέχρι να λυθεί θα συνεχίσουν να αγωνίζονται - μην έχετε αυταπάτες - και καλά θα κάνουν", τόνισε καταλήγοντας ο Στρ. Κόρακας, σημειώνοντας παράλληλα ότι τα περί "κομμουνιστικού δάκτυλου", που επικαλέστηκε ο υφυπουργός, είναι απλώς η γνωστή καραμέλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ