Τετάρτη 12 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αφησε μνήμη αγαπητή

Κηδεύεται σήμερα, στην Κοκκινιά Θεσπρωτίας, ο Ζήκος Ντίνος

Στη γενέτειρά του, την Κοκκινιά της Θεσπρωτίας, θα αναπαυτεί σήμερα ο αγωνιστής δικηγόρος και μέλος του ΚΚΕ Ζήκος Ντίνος, που έφυγε προχτές από κοντά μας σε ηλικία 76 χρόνων.

Χτες ψάλθηκε η νεκρώσιμη ακολουθία στο Ναό των Αγίων Θεοδώρων του Α Νεκροταφείου Αθήνας και τον αποχαιρέτησαν οι συγγενείς του, οι φίλοι του, οι συνάδελφοί του, οι συμπατριώτες του και οι σύντροφοί του. Μέσα απ' τις ομιλίες, αναδείχτηκε η προσωπικότητα εκείνη, που, με τη στάση της ζωής του, την πρακτική του και την πνευματική καλλιέργεια, αποτελεί διδαχή και παρόρμηση για δράση.

"Αφησες μνήμη αγαπητή", είπε ο Αντ. Ρουπακιώτης,πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας. Ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, Κ. Αλεξίου, αναφέρθηκε στη συνεισφορά του Ζ. Ντίνου στο αποδημικό κίνημα των Ηπειρωτών. "Ηταν για σένα μια δεύτερη ιδεολογία", είπε ο Κ. Αλεξίου.

Εκ μέρους της ΚΟΒ Δικηγόρων του ΚΚΕ, τον αποχαιρέτησε ο Γ. Γουσέτης: "Η ζωή σου, ακριβέ μας σύντροφε, ήταν μια αδιάλλακτη παρουσία στους πολύχρονους αγώνες του λαού μας για την προκοπή αυτού του τόπου. Θα μας λείψεις από όλα εκείνα τα μετερίζια, που μας είχες συνηθίσεις να τα κρατάς τιμημένα". Και ο Γ. Γουσέτης τελείωσε τον αποχαιρετισμό του με τα λόγια: "Θα τα κατάφερνες πάντα ως τέλος, ως την ολοκληρωτική νίκη των στόχων και των ιδανικών που αργά ή γρήγορα θα 'ρθει. Κοιμήσου ήσυχα, σύντροφε"

Μεταξύ των άλλων, στην κηδεία του παραβρέθηκαν: Ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Θ. Κολιοπάνος και οι βουλευτές Λεων. Αυδής (ΚΚΕ), Αντ. Φούσας και Ν. Ζαφειρόπουλος (ΝΔ) και η Β. Καραγιάννη (ΔΗΚΚΙ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ