Τετάρτη 12 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
SOS των βιβλιοεκδοτών

Ζητούν την προστασία της "Αθηναϊκής Χαρτοποιίας" από εισαγωγείς χάρτου και οικονομικά συγκροτήματα, που επιδιώκουν το μονοπώλιο και στο χώρο του βιβλίου

Με τηλεγράφημά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών - Βιβλιοπωλών εκφράζει την αγωνία της για τα διαδραματιζόμενα, τον τελευταίο καιρό, στην "Αθηναϊκή Χαρτοποιία",ακριβώς γιατί το μεγαλύτερο μέρος του χαρτιού εκτύπωσης που χρησιμοποιείται στην Ελλάδα είναι εγχώριας παραγωγής.

Η ΠΟΕΒ τονίζει ότι "η απρόσκοπτη λειτουργία της "Αθηναϊκής Χαρτοποιίας" αποτελεί εγγύηση τόσο για την ομαλή ροή του χαρτιού στην αγορά, όσο και για την τιμή του, που οι εισαγωγείς χάρτου μπορούν να ρυθμίζουν ανεξέλεγκτα και κατά το δοκούν. Εάν η λόγω επιχείρηση πάψει να λειτουργεί, ο έλεγχος της παρασκευής, διάθεσης και εκμετάλλευσης του χαρτιού θα περάσει σε οικονομικά συγκροτήματα, που σαφή στόχο έχουν τη μονοπωλιακή και κατευθυνόμενη έκδοση βιβλίων, καθώς και την κατακόρυφη άνοδο της τιμής του χαρτιού, που και τον αφανισμό των μικρών εκδοτών θα σημάνει και τη λιανική τιμή των βιβλίων θα τινάξει στα ύψη".

Η ομοσπονδία του κλάδου των εκδοτών - βιβλιοπωλών, που με στερήσεις στήριξαν την υπόθεση του ελληνικού βιβλίου σαν αγαθό αναγκαίο και χρήσιμο για το λαό, καταλήγοντας κρούουν τον κώδωνα ενός διπλού κινδύνου: "Μόνο η συνέχιση της λειτουργίας της "Αθηναϊκής Χαρτοποιίας" με τους όρους και υπό το καθεστώς που υπήρχε μέχρι σήμερα μπορεί να διαφυλάξει τον κλάδο του βιβλίου. Οτιδήποτε αντίθετο, θα σημάνει άμεσα συρρίκνωση του εκδοτοβιβλιοπωλικού χώρου και γιγαντισμό επιχειρήσεων αλλότριων εν γένει ως προς το βιβλίο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ