Τετάρτη 12 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εξυγίανση της ΕΤΕ με τις πλάτες των βιομηχάνων

Την έγκριση των βιομηχάνων για τη λεγόμενη "εξυγίανση" της Εθνικής Τράπεζας ζήτησε προχτές ο διοικητής της Τράπεζας Θ. Καρατζάς,διαβεβαιώνοντάς τους ταυτόχρονα ότι το σχέδιο αυτό είναι για το καλό του μεγάλου κεφαλαίου και δε χρειάζεται να ανησυχούν. Αυτό προκύπτει εμμέσως - πλην σαφώς - από σχετική ανακοίνωση του ΣΕΒ που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα, με αφορμή την προχτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του Συνδέσμου, στην οποία ο διοικητής της ΕΤΕ Θ. Καρατζάς ενημέρωσε την ηγεσία των βιομηχάνων για τα μέτρα "εξυγίανσης" της Εθνικής Τράπεζας.

Στη συζήτηση, που ακολούθησε μετά την ομιλία του διοικητή της ΕΤΕ, οι εκπρόσωποι των βιομηχάνων τόνισαν την ανάγκη της διεύρυνσης και γενίκευσης των ιδιωτικοποιήσεων και αξίωσαν περαιτέρω διευκόλυνση στο θέμα της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα ζήτησαν από τις τράπεζες να δίνεται περισσότερη βαρύτητα σε επιχειρηματικά κριτήρια, παρά σε εμπράγματες εγγυήσεις, καθώς και μεγαλύτερη αποκέντρωση και ευελιξία στη λήψη αποφάσεων. Ο Θ. Καρατζάς - που εκτός από διοικητής της ΕΤΕ είναι και πρόεδρος της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών - διαβεβαίωσε τους βιομηχάνους ότι η επίτευξη αυτών των συνθηκών είναι επιδίωξη και των τραπεζών, ενώ ζήτησε και τη συνεργασία των επιχειρήσεων ώστε να βελτιωθεί η πίστη στις συναλλαγές και κατά συνέπεια να μειωθεί το κόστος των τραπεζών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ