Τετάρτη 19 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Μαζικές απολύσεις στους τραπεζικούς

ΡΩΜΗ.-

Μαζικές απολύσεις προβλέπεται να γίνουν στους τραπεζικούς της Ιταλίας. Σύμφωνα με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας Αντόνιο Φάτσιο, η δραματική οικονομική κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει λόγω της ανταγωνιστικότητας τα μεγαλύτερα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας, επιβάλλει τη λήψη δραστικών μέτρων.

Με επιστολή του προς τους αρμόδιους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας, Ατζελιο Τσιάμπι και Εργασίας, Τιτσιάνο Τρέου, ο Φάτσιο αναφέρεται σε "μαζικές απολύσεις", αποφεύγοντας να χρησιμοποιήσει τη συνηθισμένη έκφραση των "περικοπών", δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο πως δεν υπάρχουν περιθώρια διαπραγματεύσεων.

Τονίζοντας ότι άλλες λύσεις δεν υπάρχουν, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας υποστήριξε ότι οι απολύσεις δεν πρέπει να είναι κατώτερες του 10% του προσωπικού που ισοδυναμεί με 30.000 θέσεις εργασίας από τις υπάρχουσες 330.000 του τραπεζικού κλάδου. Και το 80% από τους μελλοντικούς απολυθέντες ανήκει στο προσωπικό των 15 μεγαλυτέρων ιταλικών τραπεζών. Προχώρησε, μάλιστα, στην άποψη πως πρέπει να ληφθεί η απόφαση όσο το δυνατόν γρηγορότερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ