Τρίτη 25 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
"Προς τι η τελετή; "

Δεύτερη επίκαιρη ερώτηση σχετικά με την επέκταση του Μεγάρου Μουσικής στο Πάρκο Ελευθερίας,κατέθεσε, χτες, ο βουλευτής του ΚΚΕ,Λέων Αυδής,προς τους υπουργούς Πολιτισμού και Εθνικής Οικονομίας.

Οπως συγκεκριμένα αναφέρεται στο κείμενο της ερώτησης: "οι υπουργοί και άλλοι συναρμόδιοι για τη χρηματοδότηση και την εκτέλεση του έργου το παρουσίασαν σε τελετή στο Μέγαρο Μουσικής, συνυπέγραψαν τη σχετική πρόσκληση και συναγωνίστηκαν σε άμετρους και άτοπους εγκωμιασμούς για το ιδιωτικό έργο που κατασκευάζει ο κ. Λαμπράκης με δημόσιο χρήμα σε δημόσιο ελεύθερο χώρο πρασίνου,ενώ: αναμένεται η έκδοση απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για το κύρος του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά στην επέκταση του Μεγάρου Μουσικής, διεξάγεται ποινική προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες χρηματοδότησης της επέκτασης από την Ευρωπαϊκή Ενωση και εκκρεμούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακυρώσεως και αίτηση αναστολής της άδειας οικοδομής για την επέκταση".

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτάει τους υπουργούς: αν η επιλογή του χρόνου για την πανηγυρική τελετή απέβλεπε στην άσκηση πίεσης στους δικαστές που ασχολούνται με την υπόθεση, ή είχε κάποιον άλλο σκοπό και ποιον; Θεωρούν ότι προσδίδει κύρος στην κυβέρνηση η πανηγυρική εμφάνιση ομάδας υπουργών στο Μέγαρο Μουσικής σε ρόλο υμνητών του κ. Λαμπράκη;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ