Τετάρτη 26 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τραγούδι στον έρωτα

Την όπερα - μπαλέτο του Περικλή Κούκου "Ονειρο καλοκαιρινής νύχτας" ανεβάζει την άνοιξη η Εθνική Λυρική Σκηνή.Πρόκειται για ένα τραγούδι στον έρωτα, έργο μεταμορφώσεων και, λόγω Αποκριάς, επίκαιρο. Παρουσιάζεται στις 2/3 σε σκηνοθεσία Γιάννη Καραχισαρίδη και μουσική διεύθυνση Ηλία Βουδούρη.

Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το 1992. Από τότε παρουσιάστηκε σε πολλές μορφές - σουίτα για ορχήστρα, μεταγραφή για σύνολο μουσικής δωματίου, συγκεντρωμένες οι κωμικές σκηνές του έργου - στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στη Λυρική Σκηνή ανεβαίνει σε αναθεωρημένη, καινούρια μορφή. Η όπερα - μπαλέτο του Π. Κούκου βασίζεται στο ομώνυμο σαιξπηρικό έργο. Η αφετηρία της ενασχόλησης του συνθέτη μ' αυτό βρίσκεται στο 1990, όταν προσκλήθηκε από το Εθνικό Θέατρο να ντύσει μουσικά το συγκεκριμένο έργο. Μετά από την ολοκλήρωση εκείνης της σύνθεσης, ο δημιουργός συνέχισε να δουλεύει εντατικά.

Το "Ονειρο" ακολουθεί πιστά το σκελετό του έργου του Σαίξπηρ, αλλά μόνο στις τρεις μεσαίες πράξεις, ενώ άλλα πρόσωπα τραγουδούν και άλλα χορεύουν. Τα σκηνικά - κοστούμια της παράστασης είναι της Λ. Χρυσικοπούλου,η χορογραφία του Χ. Μανταφούνη και η διεύθυνση χορωδίας της Φ. Παλαμίδη.Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Μ. Αράπη, Τ. Μαλακατέ, Στ. Μπερής, Αν. Κορωναίος, Φρ. Βουτσίνος, Μ. Ναλμπάντης, Λ. Ζαφειροπούλου κ. ά.

Σημειώνουμε ότι θα δοθούν τρεις ακόμη παραστάσεις: 5, 7 και 9 του Μάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ