Τετάρτη 26 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο φόβος, οι "τσιλιαδόροι" και το τρένο

Μια ταινία τρόμου, ένα θρίλερ εφιαλτικό, ανατριχιαστικό, μια δυνατή αμερικανική ταινία του Μάρτιν Σκορτσέζε, θα μας συναρπάσει αλλά ταυτόχρονα θα μας αιφνιδιάσει απόψε στις 21.15 στο STAR. Πρόκειται για το "Ακρωτήρι του φόβου",που αφηγείται μια τρομερή ιστορία εκδίκησης. Ενας ψυχοπαθής βιαστής, μόλις αποφυλακίζεται βάζει σκοπό της ζωής του να τιμωρήσει τον επιτυχημένο και ευτυχισμένο δικηγόρο της κοπέλας που είχε βιάσει πριν από πολλά χρόνια και του στέρησε την ελευθερία του καταδικάζοντάς τον, με συνειδητή απόκρυψη σημαντικών στοιχείων, σε 14 χρόνια φυλάκιση. Αντίθετα απ' ό,τι συμβαίνει τις περισσότερες φορές, ο εξωτερικός κίνδυνος αντί να συσπειρώσει την οικογένεια, τη διαλύει εντελώς. Πρόκειται για ένα ριμέικ της ασπρόμαυρης ταινίας του Τζ. Λι Τόμπσον με τους Γκρέκορι Πεκ και Ρόμπερτ Μίτσαμ - οι οποίοι εδώ εμφανίζονται ως γκεστ σταρ. Είναι μια απίστευτη ιστορία, που, αν δεν είχε μερικές ακρότητες και υπερβολές, ειδικά προς το τέλος, σίγουρα θα είχαμε να κάνουμε με μια καλοσκηνοθετημένη ταινία, με έξοχες ερμηνείες. Μια ταινία τέλος, πολύ ενδιαφέρουσα. Με τον Νικ Νόλτε, την Τζέσικα Λανγκ και τον Ρόμπερτ ντε Νίρο.

Από το MEGA στις 21.15 "Οι τσιλιαδόροι",του Τζον Μπάνταμ.

Δυο αστυνομικοί παριστάνουν το γιο και τον πατέρα και με τη βοήθεια μιας χαριτωμένη παχουλής Αυστραλέζας εγκαθίστανται σε ένα εξοχικό σπίτι με σκοπό να συλλάβουν μια μάρτυρα κατηγορίας σε δίκη της μαφίας, η οποία, όμως την τελευταία στιγμή φοβήθηκε και εξαφανίστηκε. Με αυτό, το όχι και τόσο πρωτότυπο σενάριο, ο σκηνοθέτης κατορθώνει να εντυπωσιάσει το θεατή. Και, κάνει μια ταινία που παρακολουθείται ευχάριστα και με έντονο ενδιαφέρον.

Από το SEVEN X στις 22.00 "Ο άνθρωπος του τρένου",του Αντρέι Μονσκ.

Πρόκειται για μια πολωνική ταινία που διηγείται την ιστορία ενός σιδηροδρομικού, οποίος αρνείται να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες και στο νέο τρόπο ζωής. Μια ιστορία με χιούμορ, με ευαισθησία, με εξαιρετική ακρίβεια, λιτότητα και ανθρωπιά μας λέει με ρομαντισμό τις τρεις εκδοχές ενός θανάτου και προαναγγέλλει την άνθηση του πολωνικού κινηματογράφου. Με Κ. Οπαλίνσκι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ