Τετάρτη 26 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ερευνα μέσω "μισθολογίου"

Τις μισθολογικές καταστάσεις των εργαζομένων στο NEW ζήτησε, μεταξύ άλλων στοιχείων, χτες το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, από τον ιδιοκτήτη του καναλιού, Φώτη Μανούση. Προφανώς το ΕΣΡ θα ζητήσει τα ίδια στοιχεία και από τον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ, Γιάννη Αλαφούζο, προκειμένου να διερευνηθεί εάν η συνεργασία των δύο τηλεοπτικών σταθμών, πληρεί τις προϋποθέσεις του νόμου. Από την άλλη πλευρά ανοιχτό παραμένει το θέμα της ανάκλησης ή όχι της άδειας του NEW CHANNEL, μετά τις εξηγήσεις και τα στοιχεία που έδωσε χτες στο ΕΣΡ, ο Φ. Μανούσης.

Στο ΕΣΡ χτες είχαν προσκληθεί να δώσουν εξηγήσεις για τη "συνεργασία" τους, οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών ΣΚΑΪ και NEW. Ως γνωστόν οι δύο τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν προχωρήσει σε συνεργασία, μέσα από ανταλλαγές προγραμμάτων και από δελτία ειδήσεων, που "ετοιμάζονται" από το ΣΚΑΪ και μεταδίδονται από το NEW. Το κεντρικό καθημερινό δελτίο ειδήσεων του NEW, βγαίνει από τα στούντιο του Φαλήρου και από δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ. Αποτέλεσμα φυσικά είναι ότι εκτός των εργασιακών προβλημάτων που δημιουργούνται, ο ΣΚΑΪ έχει την ευχέρεια και τη δυνατότητα, να μεταδίδει τις "ειδήσεις" του και να "πληροφορεί" τους Ελληνες πολίτες και από έναν ακόμη τηλεοπτικό σταθμό, ο οποίος μάλιστα λειτουργεί με άδεια πανελλαδικής εμβέλειας. Στα στοιχεία, όμως της άδειας για τη λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών, περιλαμβάνεται και διάταξη, η οποία ορίζει την ύπαρξη τμήματος ειδήσεων, στο οποίο ο δημοσιογράφος που προϊσταται, θα πρέπει να είναι μέλος"αναγνωρισμένης ένωσης συντακτών".

Στη χτεσινή συνεδρίαση του ΕΣΡ, είχαν προσκληθεί και εκπρόσωποι του ΣΚΑΪ, οι οποίοι δεν παρευρέθησαν λόγω της απουσίας στο εξωτερικό του Γιάννη Αλαφούζου, ζητώντας αναβολή μέχρι τη συνεδρίαση της ερχόμενης Τρίτης. Από τον ιδιοκτήτη του NEW, Φ. Μανούση, ζητήθηκε μέχρι μεθαύριο Παρασκευή να προσκομίσει στο ΕΣΡ γραπτό υπόμνημα, με όλα τα στοιχεία που έχουν σχέση όχι μόνο με τη συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό του Γιάννη Αλαφούζου, αλλά και με τη μεταβίβαση των εγκαταστάσεών του σε άλλη εταιρία. Ο Φ. Μανούσης υποστηρίζει ότι με τα τελευταία στοιχεία που προσκόμισε στο ΕΣΡ, αποδεικνύεται ότι έγινε και πάλι μεταβίβαση των εγκαταστάσεων, οι οποίες είναι στην κυριότητα του NEW. Το ΕΣΡ - που ήδη έχει αποφασίσει την αναστολή της λειτουργίας του εν λόγω σταθμού, σε περίπτωση που η μεταβίβαση δεν ήταν σύμφωνη με τις διατάξεις του νόμου - μετά τις εξηγήσεις που δόθηκαν από τον Φ. Μανούση θα συζητήσει το θέμα την ερχόμενη Τρίτη, παίρνοντας υπόψη του τα "νέα δεδομένα".

Κ. Α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ