Παρασκευή 28 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Οι "χείριστες υπηρεσίες" της υποτέλειας

Τη στιγμή που οι πιέσεις των ΗΠΑ και των κοινοτικών "εταίρων" πολλαπλασιάζονται απροκάλυπτα και εξοργιστικά προς την ελληνική πλευρά, με προφανή στόχο την αποδοχή των σχεδίων τους για τη διευθέτηση των ελληνοτουρκικών διαφορών και το Κυπριακό, η κυβέρνηση Σημίτη ξεσπαθώνει μονομερώς κατά του καθεστώτος της Αγκυρας.

Τη στιγμή που οι "ισχυροί σύμμαχοι" αποκαλύπτουν, κατά τρόπο κατηγορηματικό, ότι στόχος τους είναι η νομιμοποίηση της διχοτόμησης της Κύπρου, επιβάλλοντας το δίκαιο της "νέας τάξης πραγμάτων", η κυβέρνηση Σημίτη εξαντλείται σε φραστικούς λεονταρισμούς εναντίον της Τουρκίας.

Είναι ολοφάνερο ότι η κυβέρνηση, όχι μόνο αφήνει στο απυρόβλητο τους κατ' εξοχήν υπεύθυνους για τις ολέθριες εξελίξεις που δρομολογούνται στην περιοχή, αλλά πέφτει πιο βαθιά στην αγκαλιά τους, αναζητώντας "λύσεις"! Ταυτόχρονα, με την ένταση που δημιουργείται μεταξύ των δύο χωρών, προσφέρει μια πρώτης τάξης ευκαιρία να επέμβουν και να δικαιολογήσουν τον επιδιαιτητικό τους ρόλο.

Θα το ξαναπούμε. Η πολιτική της υποτέλειας και της δουλοπρέπειας απέναντι στις ΗΠΑ και την ΕΕ εκείνο που έχει καταφέρει είναι να δρομολογήσει επικίνδυνες λύσεις για την ειρήνη στην περιοχή, αλλά και για την κυριαρχία της χώρας. Οσο η κυβέρνηση δεν αλλάζει πορεία πλεύσης και δεν αντιστέκεται στις λύσεις των "συμμάχων", οι αρνητικές επιπτώσεις θα μεγιστοποιούνται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ