Παρασκευή 28 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
"Πλανητική" εξάρτηση

Το βιβλίο του Κλ. Γρίβα "Πλανητική κυριαρχία και ναρκωτικά" παρουσιάστηκε προχτές απ' τις εκδόσεις "Λιβάνη". Για το περιεχόμενο του βιβλίου δεν μπορεί να γίνει κριτική χωρίς τη μελέτη του και μάλιστα από μη ειδικούς.

Ο συγγραφέας είναι δεδηλωμένος οπαδός της νομιμοποίησης των ψυχοτρόπων ουσιών και την κεντρική ιδέα της φιλοσοφίας του τη δίνει με στιχουργικό τρόπο στην αρχή του βιβλίου: Γράφει λοιπόν ότι δεν υποστηρίζει τη χρήση ψυχοτρόπων ουσιών, αλλά υπερασπίζεται τη νομιμοποίησή τους, γιατί η "απαγόρευση των ψυχοτρόπων ουσιών αίρει το δικαίωμά μου να εξουσιάζω το κορμί μου, και, συνεπώς καταργεί την ελευθερία μου ως άτομο".

Αυτή η περίφημη "ελευθερία και εξουσία του σώματος" αποτελεί το ιδεολογικό υπόβαθρο της διάδοσης των πιο σκληρών ναρκωτικών. Ποτέ ένας χρήστης - έστω και αν έχει εξασφαλίσει την ουσία του - δε θα πει "εντάξει ως εδώ", αλλά θα προσπαθήσει να μυήσει και άλλους. Να τους οδηγήσει δηλαδή σε μια άλλη στάση ζωής και σε έναν άλλο τρόπο ζωής.

Αυτή την επικίνδυνη εξάρτηση, ως τρόπο ζωής και επίλυσης προσωπικών αδιεξόδων, αντιπαλεύει η Αριστερά του αγώνα, της γνώσης, της δημιουργίας, της ελπίδας και της προοπτικής...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ