Παρασκευή 5 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ
Και νέα εμπλοκή σε "κοινωνικό διάλογο";

Στα γρανάζια του "κοινωνικού διαλόγου" για το φορολογικό, ετοιμάζεται να μπει η ΓΣΕΕ, με ευθύνη της ΠΑΣΚΕ, η οποία στη χθεσινή συνεδρίαση του προεδρείου της Συνομοσπονδίας, υποστήριξε θερμά την εμπλοκή της σ' αυτή τη διαδικασία. Η πρόταση "διαλόγου" έγινε από την κυβέρνηση, σαν "αντάλλαγμα" για την άρνησή της να προχωρήσει σε φορολογική ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων κατά την κατάρτιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 1999.

Τις θέσεις της για τη φορολογική ελάφρυνση των εργαζομένων, εξέθεσε η ΔΑΣ,υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει η ΓΣΕΕ να συμμετάσχει σε άλλο ένα "κοινωνικό διάλογο" απάτης. Επιφυλάξεις κράτησαν οι ΔΑΚΕ και "Αυτόνομη Παρέμβαση". Το θέμα θα συζητηθεί στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, που θα γίνει την Πέμπτη 11 του Φλεβάρη.

Στο προεδρείο συζητήθηκε επίσης το θέμα του 35ωρου και ο τρόπος διεξαγωγής των συναντήσεων με τις εργοδοτικές οργανώσεις. Στην Εκτελεστική Επιτροπή της Πέμπτης, θα συζητηθούν οι θέσεις των παρατάξεων και γι' αυτό το ζήτημα. Η ΔΑΣ παρουσίασε ξανά τη θέση της για εφαρμογή 35ωρου - 5νθήμερου - 7ωρου,με βελτίωση αποδοχών, για τη μείωση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ