Παρασκευή 5 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΩΣΗ ΝΑΥΤΩΝ
Ζητάνε και "ρέστα" όσοι καλύπτουν τη νοθεία

Αποστομωτική απάντηση της ΝΣΚ, καθώς και των σωματείων ΠΕΜΕΝ - "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ" στην ομάδα Νταλακογιώργου

Οι μέθοδοι για την παραχάραξη της θέλησης των ναυτών που έχουν επιστρατεύσει ο πρόεδρος της Ενωσης ΝαυτώνΑντώνης Νταλακογιώργος και η"ομάδα του" συνοδεύονται τώρα και με την εκτόξευση "λάσπης" σε όποιους καταγγέλλουν τη νόθα εκλογική διαδικασία και προβάλλουν το αυτονόητο, δηλαδή την ακύρωση αυτών των εκλογών.

Ετσι, το προεδρείο της Ενωσης Ναυτών, με μια προκλητική ανακοίνωση, επιχειρεί να "χτυπήσει" τη "Ναυτεργατική Συνδικαλιστική Κίνηση" (ΝΣΚ),την ΠΕΜΕΝ και τον ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και να παραπλανήσει τους ναύτες. Αυτό επειδή, τόσο η ΝΣΚ, όσο και τα δυο σωματεία, αμέσως μετά τα γεγονότα της 21η Γενάρη, όταν "άγνωστοι" διέρρηξαν πόρτες και ντουλάπες του σωματείου των ναυτών, ανοίγοντας μία από τις 4 κάλπες, αφαιρώντας και αντικαθιστώντας ψηφοδέλτια, υποστήριξαν ξεκάθαρα ότι οι εκλογές αυτές είναι νόθες και επιβάλλεται να επαναληφθούν.

Το προεδρείο της Ενωσης Ναυτών, σε ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για... "δικαστικά πραξικοπήματα", για "δρομολόγηση ανώμαλων καταστάσεων, κόντρα στη βούληση της μεγάλης πλειοψηφίας του κλάδου" και άλλα ευτράπελα!

Η ΝΣΚ, στην ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει ότι όλοι οι συνδυασμοί αποδέχονται ότι όταν παραβιάστηκε ο χώρος όπου φυλάσσονταν οι κάλπες έγινε νοθεία. Μόνο η "ομάδα Νταλακογιώργου λυσσαλέα υποστηρίζει τη συνέχιση της νόθας εκλογικής διαδικασίας. Πρόκειται για κραυγαλέα συνδικαλιστική κατάντια, που γυρίζει το συνδικαλιστικό κίνημα, δεκάδες χρόνια πίσω στην περίοδο της βίας και της νοθείας". Σημειώνει επίσης ότι όφελος από τη νοθεία έχει αυτός που, ενώ την αναγνωρίζει, προσπαθεί να τη συγκαλύψει.

Η ΠΕΜΕΝ και ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, με κοινή ανακοίνωση, καταγγέλλουν τις "τυχοδιωκτικές ενέργειες της ομάδας του Αντώνη Νταλακογιώργου και του προεδρείου της Ενωσης Ναυτών, που επιχειρούν να συγκαλύψουν τη νοθεία. Τα δύο σωματεία επισημαίνουν ότι το προεδρείο της Ενωσης Ναυτών συναίνεσε στην αλλοίωση των συσχετισμών στα πρόσφατα συνέδρια της ΠΝΟ και του ΕΚ Πειραιά, έχει σοβαρές ευθύνες για τη συρρίκνωση του κλάδου των ναυτών και γενικότερα των ναυτεργατών και αποτελεί έναν από τους στυλοβάτες της αντιναυτεργατικής πολιτικής των εφοπλιστών και του ΥΕΝ. Ξεκαθαρίζουν ότι οι εκλογές στην Ενωση Ναυτών είναι νόθες και άκυρες και δεν αναγνωρίζονται από το συνδικαλιστικό κίνημα, τον κλάδο των ναυτών και όλους τους ναυτεργάτες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ