Σάββατο 6 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΣΑΛΑΝ
Βελγικά "F-16" αναχαίτισαν... τον "Απο"

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΑΓΚΥΡΑ. -

Δύο μαχητικά "F-16" της βελγικής Αεροπορίας αναχαίτισαν αυτήν την εβδομάδα ένα ιδιωτικό τζετ, για το οποίο "υπήρχαν υποψίες" ότι μετέφερε τον Κούρδο ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ενώ προσπαθούσε να προσγειωθεί σε βελγικό έδαφος.

Εκπρόσωπος του βελγικού υπουργείου Αμυνας δήλωσε ότι τα μαχητικά βρίσκονταν σε εκπαιδευτική πτήση όταν αναφέρθηκε ότι ένα μικρό αεροσκάφος "πιθανότατα επιχειρούσε να μεταφέρει" τον Οτσαλάν σε βελγικό έδαφος, και διατάχθηκαν να το αναχαιτίσουν. "Τα αεροσκάφη συνόδευσαν το σκάφος έξω από τον εναέριο χώρο μας", είπε αξιωματούχος του υπουργείου Αμυνας, αποφεύγοντας να αποσαφηνίσει αν όντως ο Κούρδος ηγέτης βρισκόταν πράγματι σ' αυτό.

Το αίτημα για την αναχαίτιση, κατά τους εκπροσώπους του υπουργείου, προήλθε από το υπουργείο Εξωτερικών, το οοπίο όμως αρνήθηκε να σχολιάσει καθ' οιονδήποτε τρόπο το γεγονός.

Το βελγικό πρακτορείο "Μπέλγκα", πάντως, μετέδωσε ότι "το πρόσωπο που επέβαινε στο αεροσκάφος ήταν ανεπιθύμητο", επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές, ενώ η φλαμανδική εφημερίδα "Ντε Στάνταρντ" έγραψε ότι πράγματι η βελγική Πολεμική Αεροπορία επενέβη για να αναχαιτίσει το άγνωστο αεροσκάφος "μετά από αίτημα του υπουργείου Εξωτερικών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ