Σάββατο 6 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΔΙΚΗ ΚΛΙΝΤΟΝ
Ηρεμο και προβλεπόμενο τέλος

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ.-

Τέλος του σίριαλ της "δίκης" του Κλίντον μέχρι το τέλος της επόμενης βδομάδας. Ενα καλό τέλος για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, που συνεχίζει βέβαια να διασύρεται παντοιοτρόπως, αλλά παραμένει αμετακίνητος στον προεδρικό του θώκο.

Η βδομάδα έκλεισε με τη μαγνητοσκοπημένη κατάθεση της "πέτρας του σκανδάλου" Μόνικα Λεβίνσκι,αλλά και των δύο υπολοίπων μαρτύρων του Βέρνον Τζόρνταν και του Σίντνεϊ Μπλούμενταλ.Οι καταθέσεις είναι μαγνητοσκοπημένες και δόθηκαν κεκλεισμένων των θυρών, αφού το Σώμα της Γερουσίας απέρριψε την πρόταση της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας να καταθέσει αυτοπροσώπως η ίδια η Λεβίνσκι - η πρόταση απορρίφθηκε με ψήφους 70 κατά και 30 υπέρ, αφού 25 Ρεπουμπλικάνοι Γερουσιαστές δεν ακολούθησαν τη γραμμή του κόμματος και ψήφισαν κατά της πρότασης αυτής - αλλά υιοθέτησε ομόφωνα τις προτάσεις για να περιληφθούν στο φάκελο της δίκης του Προέδρου Κλίντον οι μαγνητοσκοπήσεις και το πλήρες κείμενο των καταθέσεων των τριών μαρτύρων, όπως και να δοθούν στη δημοσιότητα οι καταθέσεις αυτές, απαιτείται και άλλη ψηφοφορία της Γερουσίας, πιθανότατα το Σάββατο το απόγευμα.

Μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων των μαρτύρων αυτό το Σαββατοκύριακο, θα ακολουθήσουν από τη Δευτέρα οι τελικές αγορεύσεις και των δύο πλευρών και με το πέρας των αγορεύσεων θα ακολουθήσει η ψηφοφορία για τα δύο αδικήματα που παραπέμφθηκε ο Πρόεδρος Κλίντον για δίκη στη Γερουσία. Η δίκη θα ολοκληρωθεί στις 12 Φλεβάρη και εκτός απροόπτου εντελώς απρόσκοπτα για τον Κλίντον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ