Σάββατο 6 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
"Διπρόσωπη" πολιτική έναντι του Ανατ. Τιμόρ...

ΝΤΙΛΙ.-

Με εμφύλιο πόλεμο προειδοποίησαν χτες μέλη παραστρατιωτικών οργανώσεων, που υποστηρίζουν τη συνέχιση της ένωσης της Ινδονησίας με το Ανατολικό Τιμόρ, σε περίπτωση που αποσυρθούν από το νησί των 800.000 ατόμων οι χιλιάδες Ινδονήσιοι στρατιώτες. Οι απειλές αυτές έρχονται μετά το τελευταίο κύμα βίας που αναστάτωσε την πόλη του Α. Τιμόρ, Σουάι, όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 20 άτομα από τις αρχές του χρόνου.

Οργανώσεις που μάχονται υπέρ της ανεξαρτησίας και υποστηρίζουν τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις που γίνονται αυτό το διάστημα στον ΟΗΕ μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών Ινδονησίας και Πορτογαλίας, κατήγγειλαν και χτες ότι εκατοντάδες μέλη παραστρατιωτικών οργανώσεων εξοπλίστηκαν εκ νέου από αξιωματούχους του ινδονησιακού στρατού. "Εχουν εξαπολύσει εκστρατεία τρόμου και εκφοβισμού ενάντια σ' όσους κατοίκους του Ανατολικού Τιμόρ υποστηρίζουν την ανεξαρτησία της νήσου από την Ινδονησία" υποστήριξαν εκπρόσωποι των παραπάνω οργανώσεων.

Και ενώ στο Ντίλι (πρωτεύουσα του Α. Τιμόρ) η κατάσταση είναι ιδιαίτερα τεταμένη, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Ν. Υόρκη, γίνονται εντατικές προετοιμασίες για τη βέλτιστη αποτελεσματικότητα της - προγραμματισμένης για το επόμενο 48ωρο - συνάντησης ανάμεσα στον Πορτογάλο υπουργό Εξωτερικών, Ζάιμε Γκάμα και τον Ινδονήσιο ομόλογό του, Αλί Αλατας. Ο τελευταίος γύρος των συνομιλιών υπό την αιγίδα του ΟΗΕ (που έχει αρχίσει από τον περασμένο Αύγουστο) θα έχει περισσότερο διερευνητικό χαρακτήρα εν σχέση με τις πραγματικές προθέσεις της ινδονησιακής κυβέρνησης, ιδίως μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση της Τζακάρτα ότι μελετά ακόμη και το ενδεχόμενο ανεξαρτησίας του Α. Τιμόρ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ