Σάββατο 6 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ
Αντεγκλήσεις πάνω στο έργο της κυβέρνησης Μαντέλα

ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ.-

Εκκληση για εθνική ενότητα ενόψει των επικείμενων γενικών εκλογών απηύθυνε χτες ο πρόεδρος της Ν. Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα, στη διάρκεια της τελευταίας του ομιλίας προς τα μέλη του νοτιοαφρικανικού Κοινοβουλίου.

"Από την ημέρα των δημοκρατικών εκλογών που διεξαγάγαμε, κατά μέσο όρο καθημερινά 1.300 σπίτια ηλεκτροδοτούνται, 750 τηλέφωνα τοποθετούνται και περίπου 1.700 άνθρωποι αποκτούν πρόσβαση σε καθαρό νερό", ανέφερε ο Μαντέλα, ο οποίος ωστόσο παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση έμεινε πολύ πίσω από το στόχο της, για δημιουργία ενός εκατομμυρίου νέων σπιτιών και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα με την εγκληματικότητα και τη διαφθορά.

Η ομιλία του Μαντέλα έγινε στόχος έντονων επικρίσεων από ηγετικά στελέχη της αντιπολίτευσης, που υποστήριξαν ότι περιείχε σκόπιμες παραλείψεις.

"Παραδέχτηκε βασικά την αποτυχία της κυβέρνησης στους τομείς της πάταξης της εγκληματικότητας, της δημιουργίας θέσεων εργασίας και της εκπαίδευσης", τόνισε ο Μαρντίνους βαν Σάλκβικ, ηγέτης του Νέου Εθνικού Κόμματος (NNP). Ο αρχηγός του "Δημοκρατικού Κόμματος", Τόνι Λίον, καταφέρθηκε κατά της κυβέρνησης Μαντέλα με αιχμή του δόρατος την αύξηση της ανεργίας και την έξαρση της βίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ