Κυριακή 14 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο εργασιακός μεσαίωνας είναι εδώ!

Δεν είναι μόνο η θεαματική άνοδος της ανεργίας, που καταγράφεται πλέον και επίσημα η χαίνουσα πληγή για τους εργαζόμενους. Είναι και η σοβαρότατη άνοδος της μερικής απασχόλησης, η οποία το 1998, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ, έφτασε στο 20%, ενώ τα προηγούμενα χρόνια έφτανε στο 4%! Ο νέος εφιάλτης για την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους, ο εφιάλτης της μερικής απασχόλησης, και κατά συνέπεια του μερικού μεροκάματου, της μερικής ασφάλισης και, γενικότερα, της ακόμη περισσότερο μερικής ζωής, είναι πλέον μια σκληρή πραγματικότητα. Το χειρότερο είναι ότι επιχειρούν να μας πείσουν ότι όχι μόνο πρέπει να αποδεχτούμε αυτή την πραγματικότητα και να μάθουμε να ζούμε με αυτή, αλλά και να τη συνηθίσουμε ως "φυσικό φαινόμενο".

Η αλήθεια είναι ότι μόνο αν ανατραπεί αυτή η πολιτική θα μπορέσουν οι εργαζόμενοι να ζήσουν ανθρώπινα και να σταματήσουν την επιστροφή στον εργασιακό - και όχι μόνο - μεσαίωνα.

Υ. Γ. Εννοείται ότι οι μερικώς απασχολούμενοι εμφανίζονται στατιστικά ως κανονικά απασχολούμενοι και δεν περιλαμβάνονται στις στρατιές των ανέργων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ