Κυριακή 14 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
"Στόχος η ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής"

Στην ερώτηση γιατί εκτός από τη διεκδίκηση ικανοποίησης των συγκεκριμένων αιτημάτων που θέτετε, αναφέρεστε και στην ανάγκη ανατροπής της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, ο Γιάννης Παττάκης μας απάντησε:

- Ναι, δεν το κρύβουμε. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος είναι αποτέλεσμα της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ, που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Αυτή η πολιτική θέτει περιορισμούς στις καλλιέργειες, ποσοστώσεις στην παραγωγή, πρόστιμα συνυπευθυνότητας, αυξάνει το κόστος των μέσων και εφοδίων, μεγαλώνει τα χρέη με την τοκογλυφία της τράπεζας. Αυτή η πολιτική οδηγεί εκατοντάδες χιλιάδες μικρούς και μεσαίους αγρότες της Ελλάδας στο ξεκλήρισμα από τη γη τους, στο στρίμωγμά τους στις "ουρές ανέργων" των πόλεων, στη μετανάστευση στη Γερμανία και άλλες χώρες.

Αν δεν αντισταθούμε σ' αυτή την πολιτική κι αν δεν αγωνιστούμε για να την ανατρέψουμε, το αγροτικό πρόβλημα της χώρας μας δε λύνεται.Δε λύνεται το πρόβλημα αν πάρουμε μερικές δραχμές παραπάνω για τα προϊόντα, αν ξεπληρώσουμε μερικά χρέη που αύριο θα ξαναδημιουργηθούν.

- Μπορείτε, όμως, μόνοι σας οι Θεσσαλοί αγρότες ν' ανατρέψετε την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ;

- Δεν είμαστε μόνο οι Θεσσαλοί αγρότες που αγωνιζόμαστε. Είναι όλοι οι αγρότες της Ελλάδας, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αντιπαλεύουν αυτή την πολιτική. Είναι και οι συνάδελφοί μας άλλων χωρών της ΕΕ. (Αυτές τις μέρες πολιόρκησαν το Ευρωκοινοβούλιο αγρότες της Γαλλίας και της Γερμανίας). Και χρειάζεται να είναι μαζί μας συμπαραστάτες και αρωγοί οι άλλοι εργαζόμενοι της πατρίδας μας, οι επαγγελματοβιοτέχνες, όλοι όσοι πλήττονται από τη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Υστερα, τι άλλο να κάνουμε; Να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά, να πούμε στ' αφεντικά των Βρυξελλών "σφάξε με Αγά μ' ν' αγιάσω" και ν' αποδεχτούμε, μοιρολατρικά, το ξεκλήρισμά μας; Οχι, φυσικά. Τα χωράφια μας τα κληρονομήσαμε από τους πατεράδες μας και τα χρωστάμε στα παιδιά μας. Δε θα τα παραδώσουμε στις πολυεθνικές για να μετατραπούμε σε κολίγους τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ