Τρίτη 16 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΝΕΛΕΓΚΤΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
Σειρά για έλεγχο όσοι έχουν ΑΦΜ σε 3

Από το κόσκινο του φορολογικού ελέγχου - με ό,τι αυτός συνεπάγεται - θα περάσουν κατά το τρέχον εξάμηνο οι ανέλεγκτες φορολογικές υποθέσεις επιτηδευματιών (ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι κλπ.) των οποίων ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) λήγει στον αριθμό 3. Λόγος γίνεται για την περσινή απόφαση του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τη διενέργεια τακτικών ελέγχων επί όλων των φορολογικών υποθέσεων που καλύπτουν την περίοδο 1987 - 1997, η εφαρμογή της οποίας βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το υπουργείο Οικονομικών με σχετική εγκύκλιο καλεί όλες τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΔΟΥ) και τα Ελεγκτικά Κέντρα (ΕΘΕΚ και ΠΕΚ) να προγραμματίσουν το ελεγκτικό τους έργο για το διάστημα από 1 Γενάρη έως 30 Ιούνη 1999, βάσει της παραπάνω απόφασης και να αποστείλουν το δελτίο με το σχετικό προγραμματισμό το αργότερο μέχρι τις 28 του Φλεβάρη στην κεντρική υπηρεσία.

Η περσινή απόφαση όριζε μεταξύ άλλων ότι ποσοστό 5% έως 10% των επιλεγόμενων για έλεγχο με βάση την απόφαση αυτή υποθέσεων, επιλέγεται από τυχαίο δείγμα, χωρίς να συντρέχουν τα προβλεπόμενα κριτήρια επιλογής. Για το τρέχον εξάμηνο από 1 - 1 έως 30 - 6 - 1999 το παραπάνω ποσοστό ορίζεται ότι θα λαμβάνεται από υποθέσεις επιτηδευματιών των οποίων ο ΑΦΜ λήγει στον αριθμό 3. Διευκρινίζεται ακόμη ότι σε περίπτωση που ο αριθμός των υποθέσεων αυτών σε κάθε ΔΟΥ είναι μεγαλύτερος του ποσοστού 10% των ελεγχόμενων συνολικά υποθέσεων κατά το ίδιο διάστημα, τότε θα επιλέγονται για έλεγχο οι υποθέσεις με τα μεγαλύτερα ακαθάριστα έσοδα στη χρήση 1997.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ