Τρίτη 16 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Υπεράνω όλων η "αγορά" και οι κανόνες της!

Μιλώντας χτες το βράδυ σε εκδήλωση στα γραφεία του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΒΕΑ), ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ δεν έκρυψε ότι οι απόψεις τους συμπίπτουν με αυτές που υπηρετούν κυρίως τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών

Στο οριστικό τέλος μιας ιστορικής εποχής ανακάλυψε πως βρίσκεται ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κ. Σκανδαλίδης,με όσα είπε χτες το βράδυ κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση που οργάνωσε η διοίκηση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΒΕΑ). Η ομιλία του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ απευθυνόταν στην αφρόκρεμα των επιχειρηματιών, που μετείχαν στην εκδήλωση του ΕΒΕΑ, όπου είχε προσκληθεί και μίλησε ο Κ. Σκανδαλίδης. Ωστόσο, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, αν και είχε προσαρμόσει την ομιλία του, με γνώμονα τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών, είχε στο νου του και στους άλλους. Ολους εκείνους δηλαδή - επιχειρηματίες και εργαζόμενους - που προσβλέπει στην ψήφο τους, σαν υποψήφιος βουλευτής της Α εκλογικής περιφέρειας ΑΘήνας. Προσβλέποντας, λοιπόν, στην ψήφο όλων των ψηφοφόρων της εκλογικής περιφέρειας ο Κ. Σκανδαλίδης κατάφερε με τη μέθοδο του "μια στο καρφί και μια στο πέταλο" να μην πει τίποτα και ταυτόχρονα να μην παρεκκλίνει ούτε γράμμα από την πολιτική που έχει χαράξει ο Κ. Σημίτης.

Συγκεκριμένα, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ:

  • Χαρακτήρισε το σύστημα κοινωνικών παροχών πολυδάπανο και μη αποδοτικό, εντάσσοντάς το στην "παθογένεια" - όπως είπε - της ελληνικής οικονομίας.
  • Δήλωσε "ριζικά αντίθετος με κυβερνητικούς και άλλους κύκλους", που "θέλουν την ένταξη στην ΟΝΕ ως το τέρμα της πορείας", λέγοντας ότι "το στοίχημα της ΟΝΕ είναι ένα στοίχημα χωρίς ημερομηνία λήξης".
  • Επανέλαβε την ξεκάθαρη κυρίαρχη άποψη του ΠΑΣΟΚ, την οποία για προσωπικούς λόγους κάποια στελέχη της παράταξης επιχειρούν φραστικά να αμβλύνουν, στηρίζοντας καθ' όλα ωστόσο με την πρακτική τους την κυβερνητική πολιτική.
  • Ενέταξε και το κοινωνικό κράτος στο περιβάλλον έντονου ανταγωνισμού, κάτω από την ομπρέλα της πολιτικής της ΕΕ.
  • Επιχείρησε ακόμη και ιστορικές αναδρομές στην "Ανατολή" και τη "Δύση" της Ευρώπης των προηγούμενων δεκαετιών, επιχειρώντας να "κρατήσει αποστάσεις". Ετσι, ενώ έκανε λόγο για αποτυχία του "μονόδρομου του νεο- φιλελευθερισμού" (αναφέρθηκε στο... "όραμα" μιας "κοινωνίας ατομικής και συλλογικής ευημερίας"), έσπευσε να καθησυχάσει τους μεγαλοεπιχειρηματίες ότι ο ίδιος, σε κάθε περίπτωση, εκπροσωπεί το δρόμο που αποδέχεται την αγορά και τους κανόνες της ως το αποκλειστικό μέσο επιχειρηματικής και οικονομικής δραστηριότητας.
  • Δήλωσε υπέρμαχος της πολιτικής του ελάχιστου κράτους, το οποίο "οφείλει" να προσαρμόσει την εκπαίδευση, την κατάρτιση και επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού στο βωμό του κέρδους του κεφαλαίου και να διασφαλίσει ανάλογες "ευέλικτες" εργασιακές σχέσεις. Δεν παρέλειψε, όμως, να αναφερθεί και στους εργαζόμενους "αναγνωρίζοντάς" τους το δίκαιο της διεκδίκησης ποιότητας ζωής και συμμετοχής στα κοινωνικά αγαθά (!) αποδίδοντάς τους σχεδόν ακόμη και το ρόλο του... "συνεργάτη" των εργοδοτών στην κοινωνία που οραματίζεται!!

Τέλος, κλείνοντας την ομιλία του ο Κ. Σκανδαλίδης εξέφρασε την απόλυτη ευθυγράμμισή του με τις κατά καιρούς δηλώσεις του πρωθυπουργού περί μη πραγματοποίησης διπλών εκλογών τον Ιούνη, περί διατήρησης του σημερινού εκλογικού νόμου, περί "μη υποταγής των εθνικών επιλογών και της ευρωπαϊκής πορείας σε εκλογικές και κομματικές λογικές" και επανεκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προς αντιπαράθεση για τον εκλογικό νόμο (2005-05-17 00:00:00.0)
Σήμερα η συνεδρίαση της ΚΕ (2001-10-06 00:00:00.0)
"Παραλογισμός" οι κινητοποιήσεις - Θα εφαρμοστεί η "μεταρρύθμιση" (1999-01-15 00:00:00.0)
Επέτειος με έμφαση στο "νέο ΠΑΣΟΚ" (1997-09-04 00:00:00.0)
"Δυστυχώς, ζούμε πολύ"! (1997-07-22 00:00:00.0)
Στην επιφάνεια η κρίση (1997-01-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ