Σάββατο 27 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Ζητά να λυθεί το πρόβλημα του "18 Ανω"

Τη στήριξή του στο αίτημα της θεραπευτικής κοινότητας "18 Ανω" να ανανεωθούν οι συμβάσεις 14 θεραπευτών, ώστε να συνεχιστεί το σημαντικό έργο στην κοινότητα, αποφάσισε ομόφωνα, στην προχτεσινή του συνεδρίαση, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθήνας. Το σοβαρό αυτό θέμα έφεραν στο Σώμα, στην προηγούμενη συνεδρίαση, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΝΑΣ), Σπ. Χαλβατζής και Θ. Παπαμάργαρης,ζητώντας από αυτό να πάρει πρωτοβουλίες συμπαράστασης και προώθησης του εν λόγω αιτήματος.

Οπως πληροφόρησε το Σώμα, ο Ηλ. Μιχαλαρέας,ψυχολόγος στο "18 Ανω" και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Νοσοκομειακών Ψυχολόγων, το πρόβλημα προέκυψε όταν το υπουργείο Υγείας αρνήθηκε να ανανεώσει τις συμβάσεις - ενός χρόνου - των 14 θεραπευτών, με αποτέλεσμα την απόλυσή τους, αλλά και τη διακοπή της θεραπευτικής σχέσης που είχαν αναπτύξει με αρκετά μέλη της κοινότητας. Ο ίδιος, σχολιάζοντας την απόφαση του υπουργού, σημείωσε ότι "διέκοψε με βίαιο τρόπο μια θεραπευτική σχέση, στη βάση της οποίας ίσως σωζόταν μια ζωή". Ζήτησε, τέλος, από το Νομαρχιακό Συμβούλιο να πιέσει το υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να γίνει άμεσα δεκτή η ομόφωνη πρόταση της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τα ναρκωτικά, που προβλέπει την ανανέωση της σύμβασης των 14 θεραπευτών με τροπολογία σε κάποιο νομοσχέδιο. Η τροπολογία αυτή πρέπει να ψηφιστεί όσο το δυνατόν συντομότερα, σημείωσε ο Ηλ. Μιχαλαρέας, για να λειτουργήσει κανονικά η θεραπευτική κοινότητα.

Από την πλευρά του ο Σπ. Χαλβατζής, αφού χαρακτήρισε κατεπείγον το πρόβλημα που έχει προκύψει, τόνισε τη σημαντικότητα της ανάληψης πρωτοβουλιών από το Νομαρχιακό Συμβούλιο, καθώς "τα κρούσματα φθοράς της νεολαίας, οι θάνατοι νέων παιδιών από χρήση ναρκωτικών, καθημερινά πληθαίνουν".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ