Σάββατο 27 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Υπογειοποίηση τμήματος της Εθνικής Οδού

Η Εθνική Οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης θα περνά κάτω από την πόλη της Κατερίνης! Το έργο της υπογειοποίησης του αυτοκινητοδρόμου κάτω από την πόλη της Κατερίνης εξαγγέλθηκε χτες από το ΥΠΕΧΩΔΕ και, όπως ανακοινώθηκε, αποφασίστηκε για δύο λόγους: Για να μη διασπά τον οικιστικό ιστό της πόλης που επεκτείνεται συνεχώς προς τη θάλασσα και για να ενώσει την πόλη με τους ανατολικούς οικισμούς της.

Το έργο της υπογειοποίησης θα εκτελεστεί με επέμβαση στην υπάρχουσα Εθνική Οδό και σε συνολικό μήκος 3.600 μέτρων, ενώ προβλέπεται να κοστίσει 32,5 δισ. δρχ. Προβλέπεται, μάλιστα, να συμπληρωθεί με την κατασκευή του τμήματος της περιμετρικής αρτηρίας Κατερίνης, από τη διασταύρωσή της με την παλιά Εθνική Οδό μέχρι τη συμβολή της στην οδό Κατερίνης - Περίστασης - Παραλίας.

Η περιοχή πάνω από το τεχνικό έργο, σύμφωνα με τη μελέτη, προβλέπεται να διαμορφωθεί σε χώρους πρασίνου, παιδικών χαρών και αθλοπαιδιών.

Κι άλλος δρόμος στοιχειώνει...

Κι ενώ το ΥΠΕΧΩΔΕ εξαγγέλλει το "μεγαλεπήβολο" αυτό έργο, ένας άλλος δρόμος εκεί κοντά κοντεύει να στοιχειώσει...

"Περισσότερα από 10 χρόνια πέρασαν από τότε που ξεκίνησε και ακόμη δεν ολοκληρώθηκε το έργο της νέας αστικής σύνδεσης του Δήμου Σοχού Νομού Θεσσαλονίκης με το Δήμο Νιγρίτας Σερρών", επισημαίνουν με Ερώτηση που απευθύνουν προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Μακεδονίας - Θράκης οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Παναγιώτου και Μαρία Μπόσκου.

Η κατασκευή του νέου δρόμου - αναφέρουν - συντομεύει τη σημερινή απόσταση από 40 σε 20 χιλιόμετρα και θα δημιουργεί νέες ευκαιρίες για εμπορικές ανταλλαγές και επικοινωνία, ενισχύει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις των τοπικών κοινωνιών. Μέχρι σήμερα - προσθέτουν - έχουν ολοκληρωθεί χωματουργικές εργασίες, γέφυρες και αμμοχαλικοστρώσεις, ενώ υπάρχει ανάγκη για συμπληρωματικά τεχνικά έργα υποστηλώσεων, υποδομής για ασφαλτοτάπητα και τέλος ασφαλτόστρωση.

Δίκαια επομένως οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους υπουργούς: Ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να διατεθούν οι αναγκαίες πιστώσεις από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για να ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο έργο μέσα στο 1999;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ