Κυριακή 28 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Καταστροφικές πλημμύρες

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-

Καταρρακτώδεις βροχές συνεχίζουν να πλήττουν, εδώ και ένα μήνα, τις δασώδεις περιοχές στα βορειοδυτικά της Κολομβίας, με αποτέλεσμα οι ανθρώπινες απώλειες να αυξάνονται καθημερινά, ενώ οι υλικές ζημιές είναι πλέον ανυπολόγιστες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής κυβέρνησης της φτωχής επαρχίας Τσόκο, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Κολομβίας με τον Παναμά, τουλάχιστον 6 παιδιά, ηλικίας 5 - 7 ετών, παρασύρθηκαν, χτες, από τα ορμητικά νερά του ποταμού Ατράτο και πνίγηκαν. Ο ποταμός, που έχει υπερχειλίσει εδώ και βδομάδες, διασχίζει την πόλη Ριοσούτσιο, όπου και συνέβη το τραγικό περιστατικό.

Οι εντεινόμενες βροχοπτώσεις έχουν καλύψει με νερό 14 επαρχίες της Κολομβίας, όπως υποστηρίζουν αξιωματούχοι της κεντρικής κυβέρνησης, ενώ η παροχή βοήθειας, λόγω των εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών, τείνει να γίνει αδύνατη. Μόνο στην πόλη Ριοσούτσιο υπολογίζεται ότι περισσότερα από 600 σπίτια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ είναι αδύνατο να εκτιμηθεί ο ακριβής αριθμός των θυμάτων των πλημμυρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ