Τετάρτη 3 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΡΗΣ - ΠΙΒΟΒΑΡΝΑ 95 - 72
Αλμα πρόκρισης

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πήρε διαφορά 23 πόντων και είναι με το ένα πόδι στα ημιτελικά του Κόρατς

Νίκη και με διαφορά ήθελε ο Σβι Σερφ στο χτεσινό αγώνα του Αρη με τη σλοβενική Πιβοβάρνα για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Σαπόρτα. Και οι παίκτες του, αν και στην αρχή τον τρόμαξαν λίγο, τελικά του έκαναν το χατίρι αφού επιβλήθηκαν των Σλοβένων με 95 - 72. Ετσι οι "κιτρινόμαυροι" έχουν πλέον τον πρώτο λόγο για τη ρεβάνς στη Σλοβενία, αφού οι 23 πόντοι διαφορά τούς δίνουν το προβάδισμα στη διεκδίκηση του εισιτηρίου που οδηγεί στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Οσον αφορά το χτεσινό παιχνίδι, οι Θεσσαλονικείς ξεκίνησαν νωθρά το παιχνίδι αφού φάνηκαν να αιφνιδιάζονται από τους φιλόδοξους και συνάμα αξιόμαχους Σλοβένους. Το πρόβλημα κάτω από τη ρακέτα, από την κακή άμυνα του Μιχαϊλοφ στον Λίσιτσα, έδωσε το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να ξεφύγουν με 6 πόντους διαφορά στο 9 (21 - 27). Οι φωνές του Σβι Σερφ για την απαράδεκτη εικόνα των γηπεδούχων φάνηκαν να πιάνουν τόπο και έτσι η ελληνική ομάδα με ένα σερί 11 - 2 πέρασε μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά προηγούμενη με 29 - 27, ενώ στην ανάπαυλα ήταν μπροστά με 11 πόντους, 48 - 37.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Αρης φάνηκε να ξαναέχει προβλήματα στα ριμπάουντ, ιδιαίτερα μάλιστα στα αμυντικά, αλλά ωστόσο με κορυφαίο στην επίθεση τον Παναγιώτη Λιαδέλη κατάφερε να κρατήσει τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα (69 - 54 10 πριν το τέλος). Από κείνο το σημείο και μετέπειτα οι παίκτες του Σερφ απέβαλαν το άγχος και παίζοντας πιο ελεύθερα επέβαλαν πλήρως το ρυθμό τους απέναντι στους Σλοβένους, που έκαναν τις τελευταίες προσπάθειες για να μειώσουν.

ΑΡΗΣ: Λιαδέλης 25, Χρυσανθόπουλος 5, Σιγάλας 11, Σιούτης 15, Γαλακτερός, Αγγελίδης 21, Μιχαϊλοφ 18.

ΠΙΒΟΒΑΡΝΑ: Ντόνιτς 6, Λίσιτσα 17, Γκόλιοβιτς 22, Χάφναρ 4, Μπεσίροβιτς 9, Ντράγκτσιτς 8, Κουντς 6.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ