Τετάρτη 3 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ραντεβού με την ιστορία

Οι "ερυθρόλευκοι" δίνουν την πρώτη μάχη, στο Ντέλε Αλπι, απέναντι στη "μεγάλη κυρία" του Καμπιονάτο

Ραντεβού με την ιστορία έχει σήμερα ο Ολυμπιακός στις 21.45 (ΜΕΓΚΑ) στο Ντέλε Αλπι του Τορίνο, όπου θα αντιμετωπίσει τη Γιουβέντους στο πρώτο ματς για την πρόκρισή του στους 4 του Τσάμπιονς Λιγκ. Κάτι τέτοιο άλλωστε παραδέχεται και ο τεχνικός των Πειραιωτών Ντούσαν Μπάγεβιτς: "Αναμφίβολα, είναι δυο μεγάλα ματς, που αν τα καταφέρουμε θα έχουμε πετύχει το σημαντικότερο άθλο στην ιστορία του συλλόγου. Νομίζω ότι έχουμε περισσότερα κίνητρα από την αντίπαλό μας και αυτό το γνωρίζουν οι παίκτες μου, οι οποίοι πιστεύω θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Η Γιουβέντους βρίσκεται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση από ό,τι πριν από δυο μήνες. Εχει ικανούς παίκτες που μπορούν να κάνουν αυτό που θέλουν στον αγωνιστικό χώρο". Τι είναι σε θέση όμως να πετύχει ο Ολυμπιακός; "Ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει "Γιουβέντους". Τη σεβόμαστε, όμως δεν τη φοβόμαστε. Πρέπει να αποδείξουμε ότι η πορεία μας στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν ήταν τυχαία. Πάμε για ένα θετικό αποτέλεσμα". Ο Ντούσκο εκθείασε τη μεσαία γραμμή των "μπιανκονέρι", που αποτελείται από παίκτες μεγάλου βεληνεκούς: "Η Γιούβε έχει ένα τετράγωνο στο κέντρο με τους Ζιντάν, Κόντε, Ντάβιντς και Ντεσάμπ, που κάνουν όλοι τη δουλιά και εμείς θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα".

Καταλήγοντας ο κόουτς των "ερυθρολεύκων" αναφέρθηκε και στη βοήθεια του κόσμου: "Είναι πολύ σημαντικό για μας που θα έχουμε τους φιλάθλους μας κοντά μας". Στο πλευρό της ομάδας αναμένεται να βρεθούν πάνω από 5.000 φίλαθλοι.

Οσον αφορά τον αγωνιστικό τομέα ο Κυριάκος Καραταϊδης θα είναι στη διάθεση του Μπάγεβιτς, που πήρε το "πράσινο φως" από τον γιατρό Χρήστο Δάρα. Ετσι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι Πειραιώτες θα παραταχθούν με τους: Ελευθερόπουλο, Μαυρογενίδη, Ανατολάκη, Γεωργάτο, Πουρσανίδη, Καραπιάλη, Τζόρτζεβιτς, Αμανατίδη, Γιαννακόπουλο, Γκόγκιτς ή Ιβιτς.

Αισιοδοξία στη "μεγάλη κυρία"

Ο νέος τεχνικός τη Γιούβε, Κάρλο Αντσελότι, δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για την έκβαση του σημερινού αγώνα κόντρα στον πρωταθλητή Ελλάδας: "Γνωρίζουμε ότι ο Ολυμπιακός ήταν η έκπληξη των ομίλων στο Τσάμπιονς Λιγκ. Σίγουρα έφτασε με την αξία του τόσο ψηλά. Εμείς από τη μεριά μας μπορεί να μην είμαστε ακόμη στα επίπεδα που θέλω, όμως έχουμε την πείρα αλλά και το ταλέντο να πάρουμε ένα σκορ ασφαλείας ώστε να πάρουμε προβάδισμα στην υπόθεση - πρόκριση".

Το πρόβλημα που πονοκεφαλιάζει τον Αντσελότι είναι ο τραυματισμός του τερματοφύλακα Περούτσι. Ετσι την τελευταία στιγμή θα αποφασίσει αν τελικά χρησιμοποιήσει τον Ραμπούλα.

Στην επίθεση όλα δείχνουν ότι ο παρτενέρ του Ινζάγκι θα είναι ο Φονσέκα.Πιθανή 11άδα για την ιταλική ομάδα: Περούτσι ή Ραμπούλα, Μπιριντέλι, Φεράρα, Μοντέρο, Κόντε, Ζιντάν, Ντεσάμπ, Ντάβιντς, Φονσέκα, Εσνάιντερ, Ινζάγκι.

Τον αγώνα θα διευθύνει μια... διάσημη σφυρίχτρα, ο Ισπανός Χοσέ Μαρία Αράντα, που θεωρείται από τους κορυφαίους στον κόσμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ