Τετάρτη 3 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΥΕΦΑ - ΦΙΦΑ
"Νικητής" ο Γιόχανσον

Ως νίκη του προέδρου της ΟΥΕΦΑ, Λ. Γιόχανσον, και των επιχειρηματιών που εμπλέκονται στο ποδόσφαιρο, μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί η υποχώρηση του προέδρου της ΦΙΦΑ, Γ. Μπλάτερ, από την άμεση υλοποίηση της πρότασής του για διεξαγωγή του Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια. Αν και ο "πρώτος άνδρας" της παγκόσμιας συνομοσπονδίας απέδωσε την αναθεώρηση των απόψεών του στο πρόβλημα ημερομηνιών. Οπως και να 'χει πάντως, τουλάχιστον έως το 2009 η μεγαλύτερη γιορτή του αθλήματος, σε διεθνικό επίπεδο, θα διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια.

Σύμφωνα με τον Μπλάτερ, η εναρμόνιση του αγωνιστικού προγράμματος σε διεθνές επίπεδο είναι αδύνατο να έχει ολοκληρωθεί πριν το 2005 και έτσι η εφαρμογή της ιδέας του είναι πιθανό να γίνει για πρώτη φορά το 2009. "Θέλουμε να έχουμε ένα ενιαίο καλεντάρι που θα ακολουθείται σε όλο τον κόσμο, κάτι τέτοιο όμως είναι δυνατό μόνο μετά το 2004. Τα συμβόλαια για όλες τις διοργανώσεις μέχρι τότε έχουν ήδη υπογραφεί", είπε ο Μπλάτερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Ζυρίχη.

"Ετσι, το νέο αγωνιστικό πρόγραμμα είναι πιθανό να εφαρμοστεί για πρώτη φορά το 2005", πρόσθεσε ο πρόεδρος της FIFA, διευκρινίζοντας ακόμη ότι δεν είναι δυνατό να διεξαχθεί Μουντιάλ το 2008, δηλαδή δύο χρόνια μετά από εκείνο του 2006, επειδή εκείνη τη χρονιά θα γίνουν τόσο Ολυμπιακοί Αγώνες όσο και τα ηπειρωτικά πρωταθλήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ