Τετάρτη 3 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Η ώρα των κορυφαίων

Από τη χειμερία τους νάρκη βγαίνουν σήμερα οκτώ από τις πιο ισχυρές ομάδες της Ευρώπης, που μετά από διακοπή τριών μηνών περίπου ξαναρίχνονται στη μάχη του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου διεξάγεται η προημιτελική φάση. Κάθε πρόβλεψη που αφορά την πρόκριση θεωρείται παρακινδυνευμένη, αφού οι αντίπαλοι διεκδικούν επί ίσοις όροις τη διάκριση. Αλλωστε σε αυτήν τη φάση δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ. Ας δούμε αναλυτικά όμως τα σημερινά ζευγάρια:

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΔΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ: Σαν την τελευταία τους ευκαιρία για διάκριση τη φετινή χρονιά βλέπουν οι Ισπανοί της Ρεάλ τα παιχνίδια με τους Ουκρανούς, αφού μόνο με την πρόκριση στα ημιτελικά θα μπορέσουν να εξιλεωθούν για την άσχημη πορεία τους στο πρωτάθλημα. Οι Μαδριλένοι με όπλο την ισχυρή τους έδρα θα προσπαθήσουν να κάνουν από σήμερα το πρώτο βήμα για την πρόκριση, αφού ξέρουν ότι η ρεβάνς στο Κίεβο δε θα είναι εύκολη. Στην αντίπερα όχθη η ομάδα του Βαλερί Λομπανόφσκι έχει δείξει ότι δεν καταλαβαίνει από έδρες και δύσκολα παιχνίδια. Μειονέκτημά της όμως αποτελεί η αγωνιστική απραξία αφού, ως γνωστόν, το πρωτάθλημα της Ουκρανίας διακόπτεται για αρκετό καιρό.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ - ΙΝΤΕΡ (00.15 ΜΕΓΚΑ μαγνητοσκόπηση): Αν και σε αυτή τη φάση δεν μπορεί κανείς εύκολα να ξεχωρίσει κάποιο μεγάλο παιχνίδι, αφού όλα έχουν το δικό τους ενδιαφέρον, εντούτοις ο αγώνας του Μάντσεστερ αναπόφευκτα τραβάει τα περισσότερα βλέμματα. Και οι δυο αντίπαλοι διψούν για διάκριση και αναμένεται να υπερβάλουν εαυτούς προκειμένου να δώσουν το "παρών" στα ημιτελικά. Από τους Ιταλούς, που έχουν το πλεονέκτημα της ρεβάνς, θα λείψει, ως γνωστόν, το μεγάλο αστέρι, ο Βραζιλιάνος Ρονάλντο, ενώ οι σημερινοί γηπεδούχοι δηλώνουν έτοιμοι για τη νίκη που θα τους δώσει προβάδισμα στην υπόθεση - πρόκριση. Οπως έχουν δείξει και στην Πρέμιερ Λιγκ, οι "μπέμπηδες" βρίσκονται σε πολύ καλή φόρμα. Αντίθετα, οι Ιταλοί της Ιντερ αν και ξεκίνησαν καλά κάπου έδειξαν να κολλάνε...

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ - ΚΑΪΖΕΡΣΛΑΟΥΤΕΡΝ: Τελικά οι Γερμανοί δεν τον απέφυγαν τον "εμφύλιο" στην προημιτελική φάση. Οι Βαυαροί, που σήμερα έχουν τον πρώτο λόγο, ως γηπεδούχοι, όπως δείχνουν και στην Μπουντεσλίγκα, βρίσκονται σε άριστη αγωνιστική κατάσταση, αλλά όμως δεν ξεχνούν και το περσινό πάθημά τους όταν στην ίδια φάση αποκλείστηκαν από τη συμπατριώτισσά τους Ντόρτμουντ. Στην αντίπερα όχθη οι παίκτες της Καϊζερσλάουτερν δηλώνουν έτοιμοι να καταπλήξουν για άλλη μια φορά την Ευρώπη. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι στην α φάση της διοργάνωσης ήταν η πρώτη ομάδα που κατάφερε να εξασφαλίσει νωρίς νωρίς τη συμμετοχή της στα προημιτελικά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγγλο-ισπανικές κόντρες στα ημιτελικά (2022-04-15 00:00:00.0)
Απέφυγαν τα χειρότερα (2008-12-20 00:00:00.0)
Πρόωρος τελικός (2003-03-22 00:00:00.0)
Τα βλέμματα στην Ιβηρική Χερσόνησο (2000-04-04 00:00:00.0)
Κληρώνει για Ολυμπιακό, Πανιώνιο (1998-12-16 00:00:00.0)
Συνωστισμός στον τρίτο όμιλο (1998-10-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ